Krilna garažna vrata

Prednost krilnih garažnih vrata leži u tome što se garažna vrata ne moraju otvaraju u cjelosti samo zato da bi netko „provirio“ u garažu. Prednost je i to što su takva vrata masivna i teška, otprilike kao sigurnosna kućna vrata. Takva vrata su apsolutno nepropusna za vjetar i uličnu prašinu. Vrata se jednostavno postavljaju u otvor predviđen za vrata a punjenje se montira na okvir od čeličnih profila. Moguće su i drvene konstrukcije. Kako se krila otvaraju prema vani ulaz u garažu ne bi trebao biti na usponu. Nedostatak je sličan kao kod titrajnih vrata –ispred garaže se ne mogu odlagati predmeti.

Garažna klizna vrata

Po konstrukcijskom principu garažna klizna vrata predstavljaju jednu vrstu rolete, jedino takva garažna vrata se zbog svoje težine ne mogu podizati trakom za podizanje roleti. Tu ulogu preuzima elektromotorni pogon uglavnom na daljinsko upravljanje. Kako se klizna vrata namotavaju preko nadvoja vrata, njihova ugradnja nije moguća na standardnim garažama zbog male visine prostora. To je i jedan od razloga što se klizna vrata relativno rijetko ugrađuju na garaže. Prednost je u svakom slučaju što strop i/ili zid nisu opterećeni profilom vodilice kao kod titrajnih ili sekcijskih vrata, tako da vlasnik garaže može koristiti strop ili zid za ugradnju nekih drugih elemenata.

Specijalni oblici garažnih vrata

Pod pojmom „stropna pokretna vrata“ ili „stropna člankovita/lamelna vrata“ te „Zidna pokretna vrata“ izrađuju se garažna vrata koja se od sekcijskih garažnih vrata razliku samo po tome što su sekcije stisnute na usku širinu lamela, dakle pokazuju više optiku sličnu roletama. Proizvođači tako nude i takozvana garažna kontinuirana vrata kod kojih su lamele raspoređene tako da odgovaraju otvoru garažnih vrata s lukom u formi koša.