Kuševčani grade pastoralni centar

ĐAKOVO/KUŠEVAC – U župi Kraljice Svete Krunice u Kuševcu na proljeće bi trebali započeti radovi na izgradnji pastoralnoga centra, prostora za okupljanja župnih skupina, članova Ekonomskog, Pastoralnog i drugih vijeća, kao i za karitativne te druge aktivnosti nužne za život župe koja trenutačno ima oko 1.500 vjernika.

Župa Kuševac s filijalom Ivanovci, a oba su sela i prigradska naselja, za razliku od drugih ruralnih sredina, ne bilježi (značajniji) odljev (mladog) stanovništva ni negativne populacijske trendove nego odaje sliku perspektivne sredine, sa sve većom privatnom poduzetničkom inicijativom. Prema riječima kuševačkog župnika, vlč. Ivice Rebića, Župa trenutačno nema nikakav prostor za župne aktivnosti, ni društveni dom, pa je gradnja pastoralnog centra goruća potreba te župne zajednice. “Objekt, koji bi sadržavao i dvoranu za okupljanja, prostirao bi se na 100 m2. Njegova izgradnja zahtijeva 400.000 – 450.000 kuna, a đakovačka tvrtka ‘Rechner’ već je izradila idejno rješenje. Financijsku konstrukciju planiramo zatvoriti traženjem donatora te zamolbama da se u realizaciju investicije uključe Biskupija, Županija i Grad Đakovo.

Dakako, obavezno računamo i na priloge i dobrovoljni rad župljana”, kaže vlč. Rebić, dodajući kako bi se pastoralni centar trebao graditi u neposrednoj blizini župne crkve. Gradnja centra, procjenjuje vlč. Rebić, trajala bi nekoliko mjeseci, a u Župi ga planiraju otvoriti nagodinu, za crkveni god, na blagdan Kraljice Svete Krunice, 7. listopada 2006., kada kuševačka župa slavi 30 godina. Ovogodišnji crkveni god u Kuševcu, pak, u petak, bit će u znaku blagoslova novih orgulja, i zavjetnoga kipa Srca Isusova. Autor: S.ŽUPAN Izvor: Glas Slavonije www.glas-slavonije.hr

]]>