Kvadrat stana u budućoj peterokatnici 1.200 eura

OSIJEK – Građevinsko zemljište zaraslo u korov na uglu Dubrovačke i Gundulićeve ulice konačno je postalo gradilište na kojemu je osječka tvrtka “Rog” sagradila temelje za budući stambeno-poslovni objekt.

Na ovoj parceli stajala je stogodišnja zgrada u čijem se dijelu nalazila samoposluga, u drugome dijelu stanovi, a objekt je teško stradao prije nekoliko godina u požaru. Ruševina je uklonjena, a zemljište u širem središtu grada od bivših vlasnika kupio je “Rog”, koji gradi i investira približno pet milijuna kuna u peterokatnicu. – Investiramo i gradimo stambeno-poslovni objekt koji će na pet etaža imati 15 stanova i jedan poslovni prostor. Stanovi su namijenjeni prodaji na tržištu i cijena četvornog metra je od 1.200 do 1.300 eura, uključujući PDV. Prema projektu projektantske kuće “Arki Dam”, veličina stanova u objektu je od 46 do 54 kvadrata , s mogućnošću spajanja u veći stan. Zgrada neće imati tzv. tavanske stanove u potkrovlju, nego kosi krov. Također, objekt će imati dizalo, videonadzor, centralno plinsko grijanje i svaki će stan imati zasebne mjerne uređaje potrošnje. I fasada će biti izrađena kvalitetno, što je značajno zbog toplinske izolacije i uštede za grijanje. O kvaliteti gradnje brine tvrtka “Estate”, koja obavlja nadzor nad građevinom – pojašnjava dipl. inž. građevinarstva Ante Rogač, direktor građevinske tvrtke “Rog”.

Iako je gradnja tek počela, već sada ima zainteresiranih kupaca, ali ni jedan stan nije unaprijed prodan i zainteresirani se mogu javiti investitoru na telefon 359-888. Planirano je da stambeno-poslovni objekt bude useljen u rujnu 2006. godine, kada će uglovnica na atraktivnoj lokaciji dobiti urban izgled. Inače, “Rog” je poznat po investiranju i gradnji stanova u Gornjogradskoj četvrti, gdje su sagrađene zgrade u Ilirskoj 43 i Hebrangovoj 11, a svi stanovi prodani. Autor: N.ŠPOLJARIĆ Izvor: Glas Slavonije www.glas-slavonije.hr

]]>