Lavljim korakom put zvjezdica

SPLIT – Na prostoru budućeg hotelskog kompleksa “Lav” intenzivni su građevinski radovi; proširuje se dio terena na kojem će biti glavni restoran i kongresni centar od 2500 metara četvornih, a tu će se graditi i troetažni wellnes te beauty centar sa zatvorenim i otvorenim bazenom, površine 4600 metara četvornih.

Uskoro će se građevinci sa strojevima uputiti i na prostor današnjih teniskih terena gdje će na dvije etaže izgraditi 330 parkirališnih mjesta. Ponad etaža, u konačnici, će ponovno osvanuti teniski tereni. — Najvažnije nam je dovršiti građevinske radove na objektima, i nakon toga početi s uređenjem interijera. Autor dizajna je priznati talijanski stručnjak Lorenzo Bellini. Pozvali smo nekoliko dobavljača namještaja koji će u rujnu, prema metodi uzorka, montirati nekoliko soba, od kojih će biti odabrane one najbolje – pojasnila je Dijana Vujević iz splitskog Eurodoma, koji s Bošnjak Grupom investira u ovaj veliki hotelski kompleks. “Lav” bi trebao biti dovršen u srpnju iduće godine, i tada, s pet zvjezdica, zasjati pod okriljem svjetskog hotelskog branda La Meridien. Već početkom listopada u Split će stići jedan od glasovitih menadžera La Meridiena koji će postati direktorom “Lava”. U Eurodomu ime budućeg direktora za sada drže poslovnom tajnom, tek vele kako dolazi iz Britanije.

Na potezu prema hotelskoj marini, radovi bi trebali početi krajem listopada. Planirano je 30 do 40 vezova za jahte i manje brodice, koji bi se “mogli ponašati” poput malih kruzera; samo bi se gosti ovom prigodom mogli uputiti u atraktivne turističke sadržaje poput kasina, noćnih barova, restorana ili šoping-arkada s “butigama”. Razmišlja se i o godišnjim vezovima, te iznajmljivanju nekih poslovnih prostora u marini, uz more. Svi ovi vrlo poduzetni radovi mogući su uz kreditnu pratnju Hypo Alpe Adria banke iz Zagreba i Klagenfurta, vrijednu 30 milijuna eura. Hotelski kompleks imat će 382 smještajne jedinice, od čega tri predsjednička apartmana. Bit će tu i restorani, pivnica, tematski osmišljeni barovi, poput engleskoga puba, kasino, noćni klub i slični turistički sadržaji. Hotel će imati visoku razinu ponude, ističu u Eurodomu, tvrtki koja je ujedno, s kooperantima, i jedini izvođač radova. Kako će ovo gradilište idućih mjeseci biti u pravom ho-ruk ozračju, to će se uskoro, po natječaju, pridružiti i drugi, odabrani domaći izvođači. Maja STANIŠLJEVIĆ Izvor: Slobodna Dalmacija www.slobodnadalmacija.hr