Lidlovo zemljište i dalje netaknuto i u korovu?

OSIJEK – Suprotno očekivanjima, još nije počela gradnja objekta maloprodajnog lanca Lidla koji je, prema neslužbenim najavama, trebao krajem godine otvoriti vrata osječkim kupcima.

Jedan od vodećih njemačkih diskontera u Osijeku je još prije nekoliko mjeseci kupio zemljište i ishodio građevinske dozvole na dvije lokacije, nasuprot Getrou te kod nekadašnje tvornice Analit, no za razliku nekih drugih gradova i mjesta na našem području, prva lopata još nije bačena. “Gradnja Lidlovog trgovačkog centra već je poodmakla u Donjem Miholjcu i Valpovu, no kod nas se još ništa ne vidi i ne zna”, kaže Frano Kopić, povjerenik SSSH. Informacije o tome nemaju ni u Udruženju obrtnika Osijek, gdje planiraju uskoro sazvati sastanak te razgovarati i o tom za njih opasnom konkurentu.

Ništa nije moguće saznati ni na Lidlovim internet-stranicama, na kojima su jedino oglasi za zapošljavanje te kupnju zemljišta. Skorašnji dolazak tajanstvenog Lidla, poznatog po niskim cijenama, izazvao je nemir među malim trgovcima, ali i velikim trgovačkim lancima, a neizvjesnost pojačava činjenica da taj diskonter ne daje nikakve informacije o svome širenju, nego gotovo preko noći otvara prodavaonice istovremeno u nekoliko gradova. (S.L.) Izvor: Glas Slavonije www.glas-slavonije.hr