Lukobran do idućeg ljeta

SPLIT – Sljedeće ljeto Slatinjani bi trebali dočekati sa saniranim lukobranom, koji će omogućiti normalno pristajanje brodova u njihovo mjesto. Sanacija će, prema projektnoj procjeni, stajati 2,4 milijuna kuna, a trebalo bi je financirati Ministarstvo mora.

Istaknuto je to na jučerašnjem sastanku članova Mjesnog odbora Slatina, predvođenih predsjednikom Jozom Ćukom, s izaslanstvom grada Splita, koje su činili predsjednik Gradskog vijeća Željko Jerkov, dogradonačelnik Božidar Čapalija i članovi Poglavarstva Marijo Lovrinčević i Branko Poljanić, te s Željkom Mišićem, ravnateljem Županijske lučke uprave. Lukobran je, naime, posve derutan, zbog čega čak ima zabranu pristajanja, ali su nadležni tijekom ljetnih mjeseci “zažmirili” na tu zabranu kako bi se mogla održavati linija sa Splitom. Mišić se obvezao da će Lučka uprava pripremiti svu dokumentaciju za ishođenje građevinske dozvole za sanaciju, a lokacijska će se zatražiti već sljedećeg tjedna. Jerkov je naglasio i kako gradonačelnik Zvonimir Puljić već ima obećanje iz Ministarstva mora da će sanacija ući u njihov proračun.

Na sastanku gradskih čelnika i Slatinjana, koji su se do sada, kako kažu, više puta razočarali u neizvršena obećanja iz Banovine, dogovoreno je i da će se pripremiti dokumentacija kako bi se utvrdilo može li se montažni objekt na plaži prenamijeniti u turistički ured, a razmotrit će se i mogućnost izgradnje zaštitnih blokova (pera), za koje Slatinjani tvrde da su im prijeko potrebni kako se kod prvog sljedećeg nevremena ponovno ne bi urušile plaže. Poljanić je obećao i da će Grad isfinancirati projekt sanacije 459 godina starog svetišta Gospe od Prizidnice, gdje je jučer održano misno slavlje u povodu blagdana Ime Marijino, na kojem su uz stotine mještana bili nazočni i sudionici spomenutog sastanka. Dr. don Ivan Bodrožić je predvodio misu, s oltara je poručio kako nas Europa ponovno, kao i mnogo puta u povijesti, žrtvuje i stavlja pred zid, a da bi nas uveli unutar svojih zidina gdje vlada nemoral, naglasio je, žele nas poništiti i dotući. D. ZENIĆ Izvor: Slobodna Dalmacija www.slobodnadalmacija.hr

]]>