Maistra ulaže 335 milijuna eura

ROVINJ – S ciljem realizacije razvojnih planova, Maistra je izradila Strateški plan razvoja za razdoblje od 2005. do 2009. godine, koji uključuje opsežne projekte izgradnje i obnove svih postojećih turističkih objekata i kompleksa.

Uz odmorišni turizam, od kojeg će se i nadalje ubirati najveći prihodi, Maistra naglasak stavlja na razvoj komplementarnih sadržaja, kongresnih, sportskih, ili primjerice wellnessa, što će u konačnici omogućiti produljenje sezone i porast dana pune zauzetosti. Realizacija je započela prošle godine, nakon što je u ožujku formirana Maistra, jedna od vodećih hotelijerskih kompanija u Hrvatskoj kao dioničko društvo i dio koncerna Adris grupe, a nastala je spajanjem Rovinja d.d. i Anite d.d. Vrsar. Nova kompanija naslijedila je 50 godina iskustva u turizmu. Razvoj turističkog portfelja započinje investicijama u Turistička naselja Petalon u Vrsaru i Amarin u Rovinju, te investicijama u unaprjeđenje sadržaja u šest kampova na području Rovinja i Vrsara. U ovoj godini nastavljena je realizacija investicijskog ciklusa u visini 77 milijuna eura. Najvažniji projekti su hotel Istra na otoku Sv. Andrija ili Crvenom otoku od 24 milijuna eura, čime je obnovljen otok razoren u strašnoj oluji 2002. godine, a kvaliteta usluge podignuta je s tri na četiri zvjezdice. Hotel Istra postao je tako prije svega obiteljski hotel s prestižnim wellness sadržajima.

U turističko naselje Belvedere Maistra u ovoj godini ulaže 13 milijuna eura kako bi standard podigla s dvije na četiri zvjezdice, a u sklopu turističkog naselja Koversada investirat će se 7 milijuna eura u apartmanski niz Blesička, koji će također s dvije doći na kvalitetu od četiri zvjezdice. U vodeći Maistrin hotel Eden u Rovinju uloženo je 4 milijuna eura, čime je zadržao postojeću razinu kvalitete od 4 zvjezdice, uz značajno unaprjeđenje svih smještajnih jedinica. Strateški plan razvoja do 2009. godine predviđa nastavak ulaganja koja će u konačnici iznositi 335 milijuna. Pred kraj investicijskog ciklusa realizirat će se i najvažnije investicije, one u hotele Monte Mulini i Montauro u uvali Lone, što uključuje i hotele Eden i Park. Saša Brnabić Izvor. www.Vjesnik.hr

]]>