Međunarodni specijalisti za podne obloge sastaju se na World of Flooring

DOMOTEX HANNOVER 2009. (17. – 20. siječnja): – 1.350 izlagača iz čitavog svijeta očekuje se na DOMOTEX HANNOVER – Sveobuhvatni prateći program čini DOMOTEX ključnim događajem kalendara ove struke Hannover. DOMOTEX HANNOVER nije samo vodeća međunarodna prezentacijska platforma sektora podnih obloga – on je i najznačajniji pokazatelj trendova i razvoja u ovom sektoru diljem svijeta. Ponovno se održava na svom tradicionalnom mjestu u Hannoveru od 17. do 20. siječnja 2009. i još će jednom cijeloj industriji pružiti neusporedivu prigodu za prezentaciju poslovanja. Deutsche Messe Hannover, organizator DOMOTEX-a, očekuje oko 1.350 izlagača na neto izložbenoj površini od 92.500 četvornih metara (u usporedbi s 1.336 izlagača na 91.757 četvornih metara u 2007.). Kako izjavljuje Stephan Ph. Kühne, član Uprave Deutsche Messe AG: “Broj prijavljenih izlagača vrlo je poticajan, unatoč aktualnim teškoćama koje proživljava industrija podnih obloga.

Osobito tijekom razdoblja slabog i nestalnog tržišta tvrtke su prisiljene tražiti nove poslovne kanale, slijediti nove inicijative i poboljšavati svoj imidž u odnosu na konkurenciju. Nema boljega mjesta da se to učini od DOMOTEX-a. Svi koji žele napraviti posao ili se informirati o najnovijim trendovima i dizajnima trebali bi u siječnju poći u Hannover.” Posjetitelje očekuje impresivan prateći program. Dizajner Ulf Moritz ponovno će predstaviti instalacije koje uključuju tepih kao umjetničko djelo. Bit će predstavljeni i dobitnici nagrada Carpet Design Awards 2009, a poznate osobe iz svijeta arhitekture i umjetničkih obrta održat će predavanja o pitanjima i temama relevantnim za svijet podnih obloga. Profesionalci s područja struke, umjetničkih obrta, arhitekture i dizajna koji redovito posjećuju DOMOTEX HANNOVER cijene njegov jasan fokus. Događaj je u cijelosti posvećen podnim oblogama. Vodeći na domaćem i međunarodnom tržištu izlažu svoje najnovije proizvode i inovacije, zbog čega ovaj događaj postaje izniman barometar trendova u svim vrstama podnih obloga. DOMOTEX je događaj kojeg preferiraju donositelji odluka. Približno 70 posto svih posjetitelja dolazi iz redova top menadžmenta, npr. privatni poduzetnici, direktori, voditelji odjela. Posljedično tome, u smislu potencijalne kupnje, događaj privlači najveći broj posjetitelja na strani potražnje u ovom sektoru u svijetu. Stoga je on savršen forum za uspostavljanje novih kontakata i ostvarivanje poslovnih prednosti. Brojne posebne prezentacije i događanja, skupovi stručnih tijela i udruženja, kao i konferencije i seminari predstavljaju idealne uvjete za izravan dijalog između izlagača i stručnih posjetitelja i istodobno pruža dodatan izvor informacija i znanja.

S međunarodnim profilom sajma DOMOTEX HANNOVER teško se koja druga sajamska priredba može mjeriti. U siječnju 2009. ova priredba ponovno će pokazati koliko je atraktivna međunarodnim krugovima jer će oko 80 posto izlagača i približno 55 posto posjetitelja pristići izvan granica zemlje domaćina, Njemačke. Trenutačno su vodeće zemlje na popisu onih s najvećim brojem izlagača Njemačka, Belgija, Turska, Indija, Nizozemska, Kina, Švicarska, Italija, Egipat i SAD. Stručni posjetitelje cijene visoku kvalitetu i raznolikost izložaka.

DOMOTEX se predstavlja u sljedećim izložbenim kategorijama: • tepisi / prostirke (ručne izrade) • tkani tepisi/prostirke (strojne izrade) • tekstilne i elastične podne obloge • vlakna, pređa i tekstili • drveni podovi i parket • laminati • prirodni kamen, keramičke pločice • tehnike polaganja, čišćenja i primjene Osnovna struktura i raspored izložbenog prostora DOMOTEX-a bit će zadržana i sljedećeg siječnja, s time da će hala 18 tada također čini dio izložbe prostirki i tepiha ručne izrade. Ova izložbena kategorija tako će sljedeće godine zauzimati hale 14 do 18. Jedna od ključnih koristi kako za izlagače tako i za posjetitelje je uključivanje hale 18, koja će posjetiteljima znatno poboljšati pristup različitim izložbenim kategorijama jer vodi izravno do hala 2 i 3, u kojima će izlagači pretežito izložiti tepihe strojne izrade. Drugo jasno poboljšanje je potpuni redizajn ulaznog prostora Sjever 1 (Nord 1), koji ne samo da ulazni prostor čini vizualno atraktivnijim već i poboljšava njegovu funkcionalnost i praktičnost za posjetitelje. Radovi na rekonstrukciji trebali bi prema planu biti dovršeni u prosincu 2008., upravo na vrijeme za početak DOMOTEX HANNOVER 2009. Brojni posebni događaji i skupovi, kao i međunarodni arhitektonski kongres poslužit će proširivanju opsega i sadržaja priredbe DOMOTEX HANNOVER 2009, čiji je cilj zadovoljiti potrebe za raznim informacijama pojedinačnih ciljnih skupina. Tijekom četiri sajamska dana posjetitelji će imati odličnu priliku ustanoviti koji su najnoviji trendovi, otkrivati nove dizajne i procjenjivati konkurenciju. Brojne međunarodne organizacije, stručna tijela i udruženja koriste ovaj specijalizirani sajam kao središnje mjesto za sastanke, konferencije, seminare i skupove udruženja.

Ključni dijelovi programa posebnih događanja su sljedeća: • contractworld Kongres i izložba arhitekture i dizajna interijera – sastajalište svih koji djeluju na području ugovornog izvođenja radova i opremanja • floorforum Platforma za najnovije trendove u suvremenim tepisima i tekstilnim podnim oblogama • Carpet Design Awards Dodjela nagrada i priznanja za inovativan dizajn, kvalitetu i kreativnost u tepisima ručne izrade • Loom Lounge Zajednička prezentacija prostirki i tepiha ručne izrade • Health and Safety Initiative for the Skilled Trades (Inicijativa zaštite zdravlja i sigurnosti za stručne profile) Fokus na zaštiti zdravlja i sigurnosti • Skilled trades forum (Forum stručnih profila) Program predavanja za stručne profile • European Team Floor Laying Competition (Europsko ekipno natjecanje u polaganju podova) Demonstracija brzine, točnosti i stručnih vještina Ostale pojedinosti o cjelovitom programu DOMOTEX HANNOVER 2009, kao i informacije o posebnim događanjima mogu se pronaći na internetskoj stranici: www.domotex.de. Kao i prethodnih godina, i na DOMOTEX HANNOVER 2009 bit će moguće kupiti kombiniranu ulaznicu. Drugim riječima, svaka ulaznica istodobno služi i kao valjana vozna karta za prijevozna sredstva na području javne prijevozne mreže šireg područja grada Hannovera (GVH) tijekom trajanja sajma.

Vaša kontakt osoba za daljnje informacije: Onuora Ogbukagu Tel.: +49 511 89-31059 E-mail: onuora.ogbukagu@messe.de Dodatne objave za medije i fotografije mogu se preuzeti na internetskoj adresi: www.domotex.de/pressservice Informacije o posjeti sajmu i ulaznice u pretprodaji mogu se dobiti kod zastupnika u Hrvatskoj: Poslovne komunikacije d.o.o. Frankopanska 22, HR – 10000 Zagreb Tel: + 385 1 4846 880 / Fax: + 385 1 4846 879 e-mail: poslovne@sajmovi.net