Mikena gradi prvu stepenastu zgradu

ĐAKOVO – U listopadu će u đakovačkoj Starčevićevoj ulici početi gradnja prve “stepenaste” stambeno-poslovne zgrade u gradu koja će, uz oblik, imati još jedan kuriozitet – bit će to prvi đakovački objekt s pasažem za prolaznike i šetače, a koji će “izlaziti” na parkiralište iza župne crkve Svih svetih, čime će Đakovčanima biti skraćen put od spomenute ulice do velikog parkinga u središtu grada.

Najnoviji je to projekt đakovačkog poduzetnika Ante Raspudića, odnosno njegovoga poduzeća “Mikena” d.o.o. koje je investitor. Raspudiću je to, nakon izgradnje stambeno-poslovne zgrade “Mikena” u središtu Đakova i sličnoga zdanja u Vinkovcima, treći građevinski izazov, a nedavno je vlasnički ovladao tvornicom kemijskih proizvoda “Meteor”. Radno nazvana “Mikena 2”, buduća stambeno-poslovna zgrada imat će 1.100 četvornih metara poslovnoga prostora i 33 stana. Prema Raspudićevim riječima, cjelinu će činiti tri dijela na različitim razinama, zbog čega će objekt u konačnici imati stepenasti oblik, a atraktivnost će mu, uz “poigravanje” s prostorom, dati i suvremena rasvjeta, kako u unutrašnjosti, tako i u eksterijeru.

Također, dio zgrade, odnosno njen poslovni dio, imat će stakleno pročelje. Ukupno, objekt će imati četiri etaže – gledano iz Starčevićeve prizemlje plus tri etaže, s parkirališne strane prizemlje plus jedan kat i iz dvorišnog dijela prizemlje plus četiri etaže. Zgrada će imati dva dizala, a bit će, poput “Mikene 1”, izgrađena od visokokvalitetnih materijala. Uz kredite poslovnih banaka, investitor “Mikena” d.o.o. u ovaj projekt, kaže Raspudić, ulaže 2,5 do tri milijuna eura, a cijena kvadrata stana bit će 900 eura plus porez. Investitor najavljuje kako će “Mikena 2” biti izgrađena u roku od godine dana. Autor: S.ŽUPAN Izvor: Glas Slavonije www.glas-slavonije.hr