Muškarac, inženjer, zaposlen u Zagrebu ima najveću plaću

HRVATSKA – Informatički inženjeri najbolje su plaćena struka u Hrvatskoj (27,8 posto iznad prosjeka), muškarci su prosječno 19,4 posto bolje plaćeni od žena, fakultetski obrazovani 42,5 posto bolje od “srednjoškolaca”, a zaposleni kod “stranaca” 28,5 posto bolje nego kod domaćih poslodavaca.

Prema rezultatima istraživanja portala MojPosao.net, predstavljenim u utorak, muškarci u Hrvatskoj u prosjeku imaju 19,4 posto višu plaću od žena. Razlika je najmanja na početku karijere kada muškarci počinju sa 13 posto višom plaćom u odnosu na žene, a najveća između osme i 11. godine radnog iskustva kada muškarci imaju 20 posto višu plaću. Mjesečne neto plaće natprosječne su u Gradu Zagrebu (22 posto iznad prosjeka), zatim u Zagrebačkoj županiji (13,6 posto iznad prosjeka), Splitsko-dalmatinskoj (1,6 posto iznad prosjeka), Istarskoj (1,6 iznad prosjeka), Primorsko-goranskoj (0,5 posto iznad prosjeka), za razliku od, na primjer, Varaždinske županije u kojoj su plaće 3,2 posto ispod prosjeka, Osječko-baranjske koja je 2,9 posto ispod prosjeka, te posebno Brodsko-posavske županije (23 posto ispod prosjeka).

Stupanj obrazovanosti, kazao je Nenad Bakić, direktor tvrtke za upravljanje ljudskim potencijalima Selectio, prilikom prezentacije istraživanja, uvelike utječe na visinu plaće. “Promatrajući ‘završenu srednju školu’ kao ‘benchmark’ kategoriju (s obzirom na koju uspoređujemo druge), niže kvalificirani radnici imaju 28 posto manju plaću. Osobe s višom školom imaju 14,7 posto višu plaću, a osobe sa završenim fakultetom 42,5 posto višu plaću u odnosu na srednjoškolsko obrazovanje. Završenim magisterijem ili doktoratom plaća je u prosjeku 83,6 posto viša u odnosu na promatranu kategoriju. Osobe s diplomom MBA ili slične poslovne škole imaju čak 139,8 posto višu plaću u odnosu na SSS”, naglasio je Bakić.

Informatički inženjeri najbolje su plaćena struka (27,8 posto), ali i ostali inženjeri (strojarstvo, elektrotehnika…), kojima je visina plaće 26,2 posto iznad prosjeka, te ekonomisti – smjer financije (24,7 posto). Najmanje su plaćeni grafički radnici (17,6 posto ispod prosjeka), radnici upravnih zanimanja (19,2 posto) i administrativni radnici (28,4 posto). Najmanje plaćena struka administrativnog radnika je jedina kategorija u kojoj žene imaju višu plaću od muškaraca (13,1 posto). U najviše plaćenoj struci inženjera informatike najveća je spolna razlika, jer muškarci u ovoj kategoriji imaju 56,1 posto višu plaću u odnosu na žene koje obavljaju isti posao. Prema tipu vlasništva tvrtke ili institucije, uzimajući ‘privatnu tvrtku pretežno u domaćem vlasništvu’ kao referentnu kategoriju, plaće u hrvatskim institucijama su 7,3 posto niže, a u tvrtkama koje su pretežno u hrvatskom državnom vlasništvu plaće su 4,2 posto više.

Strane institucije isplaćuju 24,9 posto više plaće, a privatne tvrtke pretežno u stranom vlasništvu u prosjeku 28,5 posto više plaće u odnosu na promatranu kategoriju. Iako su plaće više u stranim nego u hrvatskim tvrtkama, tu su i najveće razlike u plaćama muškaraca i žena. U stranim institucijama muškarci imaju 29,8 posto višu plaću od žena. Prema nadređenosti, najnižu plaću imaju osobe koje nisu nikome nadređene (30,2 posto ispod prosjeka), a plaća raste s razinom odgovornosti, tako da osobe s više od 100 podređenih imaju 27,8 posto višu plaću od prosječne. U toj kategoriji najveća je i spolna razlika – muškarci imaju 47,7 posto višu plaću od žena koje imaju više od 100 podređenih. Zaključak je da se žene cijene više kao operativni menadžeri, ali ne i kao top menadžeri ili lideri. Usporedba cijelog uzorka s menadžmentom potvrdila je gornju tezu. Naime, žene kao menadžeri izrazito su potplaćene. piše Frenki LAUŠIĆ Izvor: Slobodna Dalmacija www.slobodnadalmacija.hr