Na mjestu ŠUP-a poslovno-stambeni objekt

VINKOVCI – Zgrada bivšeg ŠUP-a, u Ulici Matije Gupca, već godinama propada i jedna je od rijetkih u gradu koja nije obnovljena i doslovce zjapi prazna.

Okolni mještani ljuti su što se sa zgradom ništa ne čini jer im narušava okoliš, a i miris plijesni i truleži širi se ulicom. U zgradi su nastanjeni i štakori i miševi te ostali nametnici, a mještane ove ulice posebno smeta što se tu znade u kasne sate skupljati problmatična mladež ostavljajući iza sebe brojne staklene boce, limenke… Susjedi kažu kako je ŠUP postao šupa i jedva čekaju da se riješi pitanje ove zgrade koja je inače u vlasništvu grada Vinkovaca. No, kako se čini, prema planovima gradske uprave, njihovim problemima bliži se kraj. Naime, kako doznajemo od prvog čovjeka grada dr. Mladena Karlića, ovaj će školski objekt, usvajanjem novog Generalnog urbanističkog plana za tri mjeseca, biti prenamijenjen u stambeno-poslovni prostor, te će se, budući da su procjene pokazale kako je riječ o derutnoj i nestabilnoj građevini, rušiti.Usljedit će javni natječaj za izgradnju stambeno-poslovnog objekta u kojem će prizemlje imati poslovne prostore, a ostatak zgrade bit će stanovi.

S obzirom na to kako je riječ o poprilično velikom objektu u užem središtu grada, očekuje se i interes gospodarstva za poslovne prostore, ali i građana za stanove.Godinama se nagađalo što bi u bivšem ŠUP-u moglo biti, govorilo se o učeničkom i studentskom domu, u što su u posljednje vrijeme mnogi i povjerovali, s obzirom na činjenicu kako Vinkovci sada imaju i studije. Spominjalo se i kako bi se OŠ Ivana Mažuranića mogla preseliti u ovu zgradu, a gradski su oci razmišljali i o ustupanju ŠUP-a Domu zdravlja, no oni su svoje probleme s prostorom uspijeli riješiti.No, sada je i potvrđeno, ŠUP postaje poslovno-stambeni objekt, što je u posljednje vrijeme na neki način trend u gradnji; napraviti lokale i stanove za iznajmljivanje ili prodaju. Sredstva za početak potrebih predradnji, najavio je gradonačelnik, već su osigurana, te će se mještani Gupčeve uskoro riješiti zgrade koja narušava izgled jedne od najstarijih vinkovačkih ulica. Autor: M.DRAŽIĆ-KARALIĆ Izvor: Glas Slavonije www.glas-slavonije.hr

]]>