Na Osječkom jesenskom sajmu više od 120 izlagača

OSIJEK – Osječki jesenski sajam održavat će se od sutra (6. listopada) pa do nedjelje (9. listopada), na sajamskom prostoru Pampas, a otvorit će ga u 11 sati, dr. sc. Vladimir Šišljagić, zamjenik gradonačelnika grada Osijeka.

Osječki jesenski sajam peti je ovogodišnji i osmi u nizu sajamskih priredbi koje je organizirala tvrtka Osječki sajam i Grad Osijek. Ovogodišnja jesenska gospodarska izložba okupila je više od 120 izlagača iz Hrvatske i inozemstva, a održavat će se u dva paviljona na površini od 2.000 četvornih metara i otvorenom prostoru veličine oko 3.000 kvadrata. Osim poslovnog karaktera, Sajam je namijenjen i širokoj potrošnji. Svakodnevno će od od 10 do 19 sati biti prezentirani brojni proizvodi i usluge iz poljoprivrede, prehrambene industrije, izgradnje i opremanja domova s posebnim naglaskom na grijanju i zdravom spavanju. Informacije o novčanom poslovanju, kreditiranju i ulaganjima, posjetitelji će moći dobiti od banaka, štedionica i osiguravajućih društava. Također, zainteresirani će moći kušati brojne proizvode mesne industrije, proizvoda od meda i ekološki uzgojene namirnice. Degustacije i posebnu zabavu priređuje i sponzor sajma – Pivovara d.d. Osijek.

U suradnji sa Savezom pčelara Osječko-baranjske županije i Hrvatskom gospodarskom komorom – Županijskom komorom Osijek, u okviru priredbe organizirat će se i značajni susreti pčelara s područja cijele županije s izuzetno bogatim programom stručnih predavanja i okruglih stolova. Svoje proizvode pčelari će ponuditi na unutarnjem prostoru u Paviljonu 1, na zajedničkom štandu, uz brojne prezentacije i degustacije. Inače, ovogodišnji nastup pčelara na jesenskoj priredbi najava je predstojećeg nacionalnog ocjenjivanja meda koje će se od iduće godine vjerojatno održavati u jesenskom terminu. Podsjećamo da je ta manifestacija do sada bila vezana za termin održavanja Osječkog proljetnog sajma u ožujku, no zbog nedostatka prostora na Pampasu, s organizatorom Županijskom komorom Osijek i Savezom pčelara Osječko-baranjske županije, pregovara se o izmjeni termina Nacionalnog ocjenjivanja meda, proizvoda na bazi meda i pakovina meda. Pokrovitelji ovogodišnjih Pčelarskih dana na Osječkom jesenskom sajmu su Hrvatski pčelarski savez, Osječko-baranjska županija i Grad Osijek. Autor: Z.RUPČIĆ Izvor: Glas Slavonije www.glas-slavonije.hr

]]>