Na završenoj podlozi već montiran dio nove pruge

OSIJEK – Rekonstrukcija tramvajskih tračnica na dionici od raskrižja Trpimirove ulice s Europskom avenijom do Zelenog polja napreduje predviđenom dinamikom.

Upravo traju radovi kod Vijenca Ivana Meštrovića, odnosno nedaleko od tramvajske remize Gradskog prijevoza putnika Osijek. Kako doznajemo od djelatnika na terenu koji rade na sjevernom i južnom kolosjeku, ovog ljeta se GPP Osijek upustio u investiciju kompletne rekonstrukcije oko šest kilometara tramvajske pruge. Na tom je potezu napravljena i nova konstrukcija, a zamijenjene su i stare dotrajale tračnice. Na južnoj prometnici nasipana je kamena podloga koju valjcima građevinari zbijaju. Nakon toga bit će postavljene tračnice kao i na ostalom dijelu rekonstruirane pruge tijekom ovoga ljeta. Na sjevernoj strani, pak, već su postavljene tračnice, a nakon što se metalne šine učvrste poprečnim vezama slijedi, doznajemo od djelatnika tvrtke “Proizvodnja kolosječnih sklopova”, koji rekonstruiraju dio osječkog tramvajskog podsustava javnog gradskog prijevoza, slijedi betoniranje.

Prema riječima radnika, osim ovog dijela pruge kod Vijenca Ivana Meštrovića, preostalo im je još odraditi dio posla kod tramvajskog okretišta na Zelenom polju. Umjesto tramvaja još uvijek voze autobusi, a u Gradskom prijevozu putnika procjenjuju da će rekonstrukcija biti završena kako su i predvidjeli, do početka školske godine. Na dijelu na kojem traju radovi putnici nemaju problema s prilazom autobusima GPP-a jer su postavljeni prilazni mostići od postaje do kolnika. Autor: D.PEJIĆ Izvor: Glas Slavonije www.glas-slavonije.hr