Najglamurozniji rashladni aparat na svijetu već je četvrti puta prodan u dobrotvorne svrhe

Glasgow, 12. 9. 2006 – Naglamurozniji kućanski aparat na svijetu, unikatni rashladno-zamrzivački aparat iz Gorenja sa 7.000 ručno umetnutih visokokvalitetnih kristala Swarovski.

Prošlog je utorka, kao četvrti iz ograničene serije od pet, prodan u dobrotvorne svrhe na elitnoj predstavi na kojoj se je okupilo oko 400 uzvanika iz škotskog poslovnog svijeta i estrade, među ostalima i Atomic kitten, Liz ‘Lil’ McLarnon kao nastupajuća gošća večeri, u nadahnjujućem priredbenom centru Oran Mor u Glasgowu. Prije toga su ih na sličnim događanjima već prodali u Bukureštu, Ljubljani i Moskvi a već ove subote najavljujemo zadnje u Beogradu. Britanski dizajnerski medijski gurui Justin Ryan i Colin McAllister su ga kao zvijezdu večeri, za televizijski šou Colin and Justin on the Esatate televizijske stanice Channel 5, licitirali kao naprestižniju stvar u nizu zanimljivih donacija. Na posljetku je Gorenje hladnjak otišao gospodinu Willie Haugheyu za 10.000 GBP, čime je postao vlasnikom najskupljeg kućanskog aparata u zemlji. Prikupljena sredstva od prodaje aparata, ukupno 70.000 GBP, namijenjena su izgradnji omladinskog centra Glean Oaks u Glasgowu.

Saša Košec, voditeljica marketinga u poduzeću Gorenje UK, je o tome rekla: »Kada smo u Gorenju čuli za dobrotvornu dražbu Justina i Colina, koji slično kao i Gorenje postavljaju smjernice u dizajnu, oduševili smo se njezinom koncepcijom i namjenom prikupljanja sredstava i s veseljem smo se odlučili sudjelovati u njihovoj dražbi.« »Veseli me što smo uspjeli prikupiti tako velika sredstva u dobru svrhu. U Gorenju je naime društvena odgovornost snažno ugrađena u sva područja djelovanja. Kada smo se u matičnom poduzeću odlučili za koncept uvođenja dizajnerski prestižnog aparata s kristalima Swarovski na naša tržišta, željeli smo istovremeno napraviti i korak naprijed u području dobročinstva. U tu svrhu izradili smo unikatnu seriju od pet aparata namijenjenih prodaji na dobrotvornim događanjima.«

U Gorenju je pored unikatne serije izrađena i komercijalna serija s 3.500 visoko kvalitetnih kristala Swarovski u crnoj i srebrnoj boji. Rashladno-zamrzivački aparati Gorenje Premium Touch s kristalima Swarovski predstavnici su nove generacije sa svim naprednim funkcijama i dizajnerskim rješenjima. Korisniku praktičan aparat visine 200 cm ima LCD zaslon upravljan na dodir koji može snimiti i reproducirati glasovne poruke, iz njega se može slušati radio, može se upravljati temperaturu rashladnog i zamrzivačkog dijela, birati recepte i provjeravati prehrambenu vrijednost namirnica. Premium Touch aparati su prihvatljivi i za okoliš, ubrajaju se u najekonomičniju energetsku klasu A+. Gorenje, koje je na području dizajna primilo već niz uglednih svjetskih dizajnerskih nagrada, s novim proizvodom s kristalima Swarovski požnjelo je veliku pažnju i oduševljenje. Pogledati ga možete na internetskoj stranici www.gorenje.com/inspires.

Justin Ryan i Colin McAllister su pored toga što su poznata medijska lica, poznati i po tome što su stanovnici Glasgowa i što ostaju vjerni lokalnom području iz kojega dolaze. Colin McAllister je ovom prilikom rekao: »U području Arden u Glasgowu želim s Justinom ponuditi nove prilike mladima kako bi izbjegli poteškoćama. Istinska hvala Gorenju za njihovu velikodušnu donaciju i njihov sluh za lokalne poteškoće.« Na sličnom događanju Gorenje je u mjesecu svibnju jednako tako prodalo jedan od ograničene serije aparata sa 7.000 kristala Swarovski za nevjerojatnih 110.000 USD, zbog čega je najglamurozniji rashladno-zamrzivački aparat na svijetu postao najvjerojatnije i najskuplji. Prikupljena sredstva namijenjena su ruskom pokretu Sunčani krug koji pomaže djeci bez doma.

Austrijsko poduzeće Swarovski, koje je krajem 19. stoljeća osnovao Daniel Swarovski, poznato je po tradiciji odličnosti u izradi i isporuci kristala i proizvoda od kristala. Zadnjih godina su kristali vruća i tražena roba sprije svega u svijetu mode. Ime Swarovski se tako ispisuje na brojne modne proizvode i na nakit koji kreiraju poznata imena modnih kreatora kao što su Coco Chanel, Elsa Schiaparelli, Dior, Dolce & Gabana, Valentino i Roberto Cavali a prvi je puta da su ekskluzivno sudjelovali s proizvođačem kućanskih aparata Gorenje, priznatim izazivačem na području oblikovanja proizvoda za dom. Izvor: www.GORENJE.hr

]]>