Nakon 54 godine obnovljena Kirurgija

NOVA GRADIŠKA – U prigodi 2. svibnja, Dana Brodsko-posavske županije, u Općoj bolnici Nova Gradiška svečano su otvoreni obnovljeni Odjel kirurgije i Mikrobiološki laboratorij.

Troškove obnove u visini pet milijuna kuna pokrili su Brodsko-posavska županija, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje i Ministarstvo zdravstva. Objekt u kojem je smještena novogradiška kirurgija sagrađen je 1951. godine, ovo mu je prva obnova. Ravnatelj bolnice Jukić najavljuje nastavak ulaganja u bolnici. Prva će na red doći gradnja dizala na Internom odjelu. Nadu da će nova ulaganja donijeti i kvalitetniju uslugu građanima otvarajući novouređene prostorije istaknuo je i župan Mato Dorić. Novogradiškoj Kirurgiji gravitira oko 70.000 stanovnika zapadnog dijela Brodsko-posavske županije, te dio stanovnika s područja Novske. Ova bolnica značajna je i po tome što se u njoj zbrinjava velik broj stradalih na autocesti, posebice tijekom ljetnih mjeseci, kada turisti krenu prema jugu Europe. Novi prostori, osim bolje usluge za pacijente, znače i primjerenije uvjete za zaposlene.

Na Odjelu kirurgije Marica Višić radi 22 godina, sada je glavna sestra na odjelu. “Odjel je registriran na 54 postelje. Vrlo često je potpuno popunjen. Do sada je poseban problem bio nemogućnost razdvajanja pacijenata pa su često djeca s operiranim krajnicima i odrasli s operiranom prostatom ležali u istoj sobi. Nadam se da je ovim okončan taj period”, kaže glavna sestra Višić. (M.Vr.) Izvor: Glas Slavonije www.glas-slavonije.hr

]]>