Nakon urbanih vila KT otvara betonaru i želi se širiti u Crnu Goru

OSIJEK – Do kraja ove godine Osijek će dobiti prvi zatvoreni tip stambenoga naselja koji će po svojoj veličini ipak biti neusporedivo manji od zagrebačkog HOTO-a. S investicijom vrijednom oko 20 milijuna kuna u “koštac” se uhvatila osječka tvrtka KT d.o.o. koja će na površini od oko 3000 četvornih metara u Petkovoj ulici izgraditi četiri zgrade s po osam stanova.

Relevantne reference Naziv samoga naselja, kako kaže Vedran Kurtić, direktor KT d.o.o., za građane će ostati iznenađenje do samoga završetka. Prema već poznatim kriterijima izgradnje zatvorenoga tipa stambenoga naselja, i ovo osječko će biti fizički odvojeno od ostatka ulice u kojoj se nalazi – zidom i živicom. Portira neće biti, ali će ulaz 24 sata nadzirati videokamere. Gosti će također unutra moći ući samo uz prethodno odobrenje stanara. “Osječani su pokazali velik interes za takav tip gradnje, pa smo do sada prodali oko 60 posto stanova, najviše liječnicima jer je blizu Klinička bolnica Osijek. Veličine pojedinih stanova kreću se od 30 do 150 četvornih metara, a svaki vlasnik sam je mogao odrediti raspored prostorija. Stanovi su opremljeni klima-uređajima, prvoklasnim hrastovim parketom, protuprovalnim vratima, imaju garažu i parkirališno mjesto. Unutar naselja bit će uređeno dječje igralište, a stanari će imati i kutak poput dvorišta s roštiljem, u kojemu će se moći družiti i primati svoje goste”, najavljuje Kurtić, dodajući kako se cijena četvornoga metra stana u prvom zatvorenom tipu stambenoga naselja, ovisno o opremi, kreće između 1200 i 1300 eura. Ova osječka građevinska tvrtka bila je i pionir u izgradnji prvih urbanih vila u Osijeku u Divaltovoj ulici čiji se završetak očekuje u idućih mjesec dana. Kako bi urbanistički zaokružili priču, u KT-u su odlučili, svakoj od njih dati i posebno ime – Slavonica, Essker i Panonnium. “Ne mislimo na tome stati. Do sada smo radili samo na osječkom području, a planiramo, ovisno o krajnjem ishodu izbornih rezultata u Crnoj Gori, investirati na tome području. Interesantni su nam zbog obale i gospodarske nerazvijenosti. Budući da se KT bavi isključivo visokogradnjom, a iza sebe imamo relevantne reference poput stambeno-poslovnih zgrada, ali i izgradnje industrijskih objekata kao što su rashladni pogon Megglea u Osijeku, industrijskih hala za Šećeranu, Kandit, Benetton Hrvatsku ili upravne zgrade Hrvatskih voda u Osijeku, smatramo kako imamo dovoljno potencijala “zakoračiti” i na inozemno tržište.

Šest vrtića “Trenutno radimo na rekonstrukciji i dogradnji šest dječjih vrtića u gradu, a imamo iskustvo i s vjerskim objektima. Inače, osnovani smo 1994. godine i krajem 90-ih zapošljavali smo oko 50 radnika, a sada ih imamo 160 na platnom popisu”, nastavlja Kurtić. U KT-u planiraju zaposliti još 20 radnika jer do kraja lipnja i početka srpnja u funkciju žele staviti i vlastitu tvornicu betona. U projekt su investirali 8,5 milijuna kuna, a kapacitet će joj biti proizvodnja 56 kubičnih metara betona u satu. Na takav su se pothvat odlučili zbog obima posla kojeg imaju. Naime, prema KT-ovim podacima, samo su prošle godine potrošili betona u vrijednosti oko šest milijuna kuna, a u prvom kavartalu ove godine za oko četiri milijuna kuna. Pogon će biti smješten nadomak buduće poslovne zone koju Grad planira otvoriti prema Tenji. Iako će u tvornici proizvoditi beton za vlastite potrebe, proizvodi će na tržištu biti dostupni i trećim osobama. Izvor: www.poslovni.hr

]]>