Nakon višegodišnjih nastojanja da se osiguraju sve potrebne dozvole

DUBROVNIK – Nakon višegodišnjih nastojanja da se osiguraju sve potrebne dozvole, grupacija \”Jadranski luksuzni hoteli\” počela je s obnovom hotela \”Bellevue\”, koji će za nekoliko mjeseci poprimiti sasvim novi izgled.

Kako su na konferenciji za novinare najavili predsjednik grupacije \”JLH\” Goran Štrok i direktor \”Bellevuea\” Milan Perić, umjesto sadašnjih 49 soba, nakon obnove u koju će se uložiti 12 milijuna eura, hotel će imati dvostruko veći kapacitet – 80 soba, te četrnaest apartmana od kojih jedan predsjednički. Na gradilištu koje je povjereno tvrtki \”Međimurje graditeljstvo\” iz Čakovca kao glavnom izvođaču radova, te cavtatskom \”Konelu\” kao glavnom podizvođaču, objašnjeno je da će na zapadnoj strani hotelskog zemljišta, prema obližnjem kafiću, biti izgrađen bazen sa pokretnom stijenkom, a na dijelu bazena bit će ostavljena vidljiva stijena na kojoj \”stoji\”. To bi trebalo pridonijeti zanimljivosti budućega izgleda hotelskog kompleksa koji, sa pet zvjezdica u kategoriji boutique hotela, pretendira biti jedan od najkvalitetnijih u Dubrovniku. Uz podatak da će se stijena sjeći u dubinu od 12 metara, zanimljivo je i to da će u neposrednoj blizini bazena, također na zapadnoj strani gradilišta, biti izgrađena podzemna garaža s deset mjesta. Postojeći parking kapaciteta 28 mjesta bit će zadržan.

Zgrada dosadašnje recepcije bit će povećana za jedan kat, dok je za istočni dio sadašnjeg hotelskog kompleksa predviđeno rušenje. Tu će biti izgrađen novi objekt, koji će, kao i ostali djelovi novoga \”Bellevuea\” biti u skladu sa standardima potrebnima za dobivanje najviše hotelske kategorije. Od sadašnjega \”Bellevuea\” ostat će i vila \”Miramare\” kako se sada zove nekadašnja \”Kuća Šuković\”. Kako je riječ o zaštićenoj spomeničkoj baštini, zgrada će se obnoviti u skladu sa zahtjevima konzervatora. Uz kongresnu dvoranu sa 200 mjesta te manju višenamjensku dvoranu, hotel će imati i dva restorana, od kojih jedan na plaži, aperitiv bar, dvije saune, fitness dvoranu, jacuzzi, masažni prostor. Bit će tu i dva lifta te jedan lift za vozila, a posebna bi atrakcija trebao biti megaakvarij visok šest metara u prostorima recepcije i restorana. Na pitanje hoće li hotelska plaža i dalje biti otvorena za sve one kojima je \”Bellevue\” i do sada bio omiljeno kupalište, odgovoreno je da su na plažu svi dobrodošli, no isto tako da hotel s pet zvjezdica zahtijeva određene standarde kojima će se trebati prilagoditi. Goran Štrok izrazio je uvjerenje da će obnovljeni \”Bellevue\” prve goste primiti idućega ljeta. O. GUSTIN Izvor: Slobodna Dalmacija www.slobodnadalmacija.hr

]]>