Nema više parkiranja na pločnicima

ŽUPANJA – Početkom sljedeće godine u Županji će početi naplata parkiranja, čime bi se trebao početi rješavati taj za grad gorući problem. Naime, predstavnici “Stanobiroa”, tvrtke kojoj je Grad povjerio taj posao, obišli su nekoliko gradova sličnih po veličini i problematici parkiranja Županji, na osnovi čijih iskustava će u sljedeća dva-tri tjedna biti izrađen projekt kojim će se definirati naplata parkiranja.

Naime, ponuda za izradu projekta je prihvaćena na posljednjoj sjednici Gradskog poglavarstva Županje tako da se konačno može krenuti u njegovu realizaciju. “Cilj nam nije zarada nego regulacija parkiranja u gradu. U središnjom dijelu grada imamo 500 parkirnih mjesta koja će biti podijeljena u nekoliko parkirnih zona”, kaže Branko Maričić, direktor “Stanobiroa”. Cijena parkiranja nije još utvrđena, ali se može očekivati da će biti u rangu cijena koje se primjenjuju u drugim slavonskim gradovima kao što su, primjerice, Vinkovci. Naplatom će se, nadaju se u “Stanobirou”, stati na kraj divljem parkiranju u gradu, posebice u najužem središtu, gdje vozači ostavljaju automobile na glavnoj prometnici, pločnicima, zelenim površinama i sličnim za parking neprimjerenim mjestima.

Za sve one vozače koji nastave s tom praksom predviđene su nemale novčane kazne. Inače za naplatu parkiranja u gradu brinut će se pet djelatnika, blagajnik i kontrolori, koji će biti uposleni na tim poslovima. Autor: B. GALOVIĆ-DABIĆ Izvor:glas-slavonije www.glas-slavonije.hr

]]>