Nesuđeni šibenski ’Importanne’ bit će zatrpan?

ŠIBENIK – Ako ne pronađu investitora, ne preostaje drugo doli zatrpati već iskopanu poslovnu etažu, a to znači u vjetar baciti dva milijuna eura. SPASITELJ: Hoće li Vlado Čović spasiti grad od blamaže i gubitka novca?

Projekt tehnološke ceste u Šibeniku, vrijedan oko 50 milijuna kuna, zapeo je, čini se, u tunelu. Spektakularno započet i reklamiran kao jedan od najznačajnijih razvojnih pothvata u županiji (makar se na realizaciju čeka gotovo koliko i na zonu u Podima!), nasukao se na tzv. šibenskom “Importanneu”, poslovnom objektu koji se u “režiji” Grada trebao izgraditi u sklopu tunela. Kako je u izvornom projektu planiran, a prema tomu izdana lokacijska i građevinska dozvola, te iskopano na kubike i kubike zemlje, ako bi se doista odustalo od tog objekta, nužno je izvršiti preprojektiranje i zatražiti novu građevinsku dozvolu, a to znači i zatrpavanje nesuđene poslovne etaže.

Nova građevinska dozvola Računa se da bi na taj način bilo bačeno oko dva milijuna eura u vjetar! Grad u pregovorima s Hrvatskim cestama kao investitorom pokušava izići iz ove neugodne pat-pozicije i naći zainteresiranog financijera poslovno-trgovačkog centra. — Mi smo projekt naslijedili, a njime je u sklopu umjetnog tunela bio predviđen i pješački prolaz, svojevrsni passage sličan zagrebačkom “Importanne centru” na željezničkom kolodvoru. Da se ne bi dogodilo kao s pothodnikom kod Sportske dvorane na Baldekinu, dogovoreno je da se napravi trgovačka etaža kao nusprojekt radi nivelacije terena. Hrvatske ceste ne mogu financirati komercijalne objekte, a Grad naravno nema tolika proračunska sredstva. Računa se, naime, da bi takav objekt stajao oko 12 milijuna kuna. Pokušat ćemo naći investitora kako bi se izbjegli dodatni troškovi za HC i zatrpavanje iskopa — objašnjava novonastalu situaciju šibenski dogradonačelnik Tomislav Jukić. Napominje da, na žalost, postoji mogućnost i revidiranja projekta, ali se osobno nada njegovoj realizaciji u izvornom opsegu. Čović u pričuvi Neslužbeno, pak, doznajemo da bi Grad od debakla na tehnološkoj cesti, a HC od dodatnih troškova, mogli u krajnjem slučaju spasiti Vlado Čović i Zagrebmontaža, financiranjem izgradnje poslovne etaže, ako i nakon pozivnog natječaja ne bude drugih zainteresiranih. piše Davorka BLAŽEVIĆ snimio Nikša STIPANIČEV Izvor: www.SlobodnaDalmacija.hr

]]>