Noć kao predsjednik za tisuću eura!

DUBROVNIK – Tri godine nakon početka obnove u koju je uloženo 28 milijuna eura, u nedjelju je svečano otvoren “Hilton Imperial Dubrovnik”, prva hotelska kuća u Hrvatskoj u tom prestižnom svjetskom lancu hotela.

Za razliku od uobičajene “Hiltonove” prakse, prema kojoj se njihovi hoteli redovito otvaraju u glavnim gradovima zemalja, u slučaju Dubrovnika učinjena je iznimka, a specifičnost je i u tome što je “Hilton International” suvlasnik dubrovačkog hotela u kojemu ima udjel od 17,90 posto dionica. Obnovu hotela koji je u nedjelju ugostio brojne uzvanike i građane Dubrovnika, pratio je niz problema, pa i političkih prepucavanja, što je lani dovelo do višemjesečnog zastoja u radovima . Četvrti dubrovački hotel s pet zvjezdica gostima nudi 147 otmjeno ali decentno uređenih soba i apartmana u kojima je prosječna cijena smještaja 450 eura. Cijene variraju ovisno o razdoblju godine i položaju sobe pa je najniža cijena jednokrevetne sobe izvan sezone 90 eura, dok se s druge strane, cijena smještaja u najraskošnijem predsjedničkom apartmanu penje se do vrtoglavih tisuću eura na noć. S obzirom da je velika, gala svečanost u povodu prvoga hotela u lancu “Hilton” najavljena za 1. srpnja, otvorenje i početak rada hotela proteklo je uz blagoslov hotelskih prostora, pozdrave generalnog direktora hotela Jana Wijnena, te izraze zahvale kap. Ante Jerkovića, predsjednika uprave dubrovačke brodarske tvrtke “Atlantska plovidba” koja je većinski vlasnik hotela.

Izražavajući zadovoljstvo uspješno završenim poslom na velikom projektu obnove, on je posebne izraze zahvalnosti uputio 130-orici djelatnika koji su u protekla dva mjeseca prošli sve “kušnje”, od selekcije između 1300 kandidata prijavljenih za posao u hotelu, do specijalnih treninga i edukacijskih programa. Uzvanici su imali priliku i za obilazak hotelskih prostora, od “običnih” soba, kao i onih s predznakom “executive”, što podrazumijeva 24-satnu uslugu u posebnom salonu namijenjenom tim gostima… Davor Gjivoje, biznismen u SAD-u koji je posredovao u dovođenju “Hiltona” u Dubrovnik, kazao je da je izborom Dubrovnika za otvaranje prvog hotela u Hrvatskoj “Hilton”, koji hotele otvara samo u priznatim destinacijama, potvrdio da je riječ o gradu koji i zaslužuje primat.

Samo pola sata nakon svečanosti, u vrijeme kad su uzvanici imali priliku probati “Doručak Hilton” s izborom od 108 namirnica i posluženim svježe iscijeđenim narančinim sokom, kao zaštitnim znakom tog “Hiltonova” obroka koji se u hotelu inače može dobiti po cijeni od 20 eura, u novoobnovljeni hotel stigli su i prvi gosti. Za Jean-Paula i Marie-Paule Slama koji su iz Francuske prvi put stigli na odmor u Dubrovnik priređeno je tim povodom posebno iznenađenje – umjesto obične sobe koju su rezervirali, počašćeni su smještajem u apartmanu. Prema riječima šefice službe prodaje Lule Baća, tijekom ovoga mjeseca popunjenost kapaciteta bit će oko 60 posto. O. GUSTIN Izvor: Slobodna Dalmacija www.slobodnadalmacija.hr

]]>