Nordijski dani u Hrvatskoj, Zagreb, 21. – 22. studeni 2005., Zagrebački velesajam

ZAGREB – Veleposlanstva Danske, Norveške, Švedske i Finske organiziraju po drugi puta konferencijski sajam “Nordijski dani u Hrvatskoj” s fokusom na sektor energije i okoliša. Konferencijski sajam će se održati 21.-22. studenog 2005. na Zagrebačkom velesajmu, paviljon 7 (konferencijska dvorana i seminarske dvorane).

Nordijski dani u Hrvatskoj su zajednička izvozna promocija – sajamska konferencija koju po drugi put organiziraju četiri nordijska veleposlanstva (dansko, finsko, norveško i švedsko) u Zagrebu s ciljem promoviranja nordijskih i hrvatskih tvrtki, proizvoda, tehnologije i know-how-a. Ideja Nordijskih dana u Hrvatskoj je spajanje nordijskih i hrvatskih tvrtki iz sektora energije i okoliša u poslovno stimulativnom okruženju s ciljem iniciranja pregovora, razmjene ideja i uspostave kontakata za nova partnerstva. Nordijske i hrvatske tvrtke dobivaju mogućnost susresti se s velikim brojem potencijalnih partnera u vrlo kratkom vremenskom periodu, te predstaviti svoju tvrtku i proizvode in plenum, putem seminara i prezentacija.

Ove godine se očekuje između 100-120 nordijskih tvrtki iz sektora energije, zaštite okoliša, komunalnog gospodarstva, energetske učinkovitosti, očuvanja i zaštite voda, upravljanja otpadom, obnovljivih izvora energije, te konzultantskih tvrtki. Prijave nordijskih sudionika već su otpočele i trajat će do 15. rujna 2005. godine. Osim najvećih predstavnika sektora iz Danske, Švedske, Finske i Norveške, kao što su Vestas (vjetroelektrane), Brunata (alokatori potrošnje kod centralnih grijanja) i ostalih, prisustvovat će i mnogobrojna druga poduzeća, predstavnici ministarstava i institucija koji pokrivaju sektor energije i okoliša.

S hrvatske strane očekuje se sudjelovanje 300-tinjak tvrtki iz sektora energije i okoliša koji će se sastati s nordijskim tvrtkama na unaprijed dogovorenim individualnim sastancima i edukativnim seminarima. Sudjelovanje za hrvatska poduzeća je besplatno, a prijave su do 15. rujna 2005. Od 1. listopada 2005. prijavljene će hrvatske tvrtke dobiti mogućnost izabrati nordijske tvrtke s kojima se žele naći, te seminare koje žele slušati.

Potporu Nordijskim danima u Hrvatskoj 2005. – Energija i okoliš dali su Predsjednik RH g. Stjepan Mesić, Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, Grad Zagreb, Energetski institut Hrvoje Požar, Fond za energetsku učinkovitost, Hrvatska banka za obnovu i razvoj i mnoge druge institucije u Hrvatskoj. Više o događaju kao i mogućnost prijave možete naći na www.nordicdays.info. Zlatko Zmijarević www.mojaenergija.hr

]]>