Nove zgrade na Uskim njivama useljive na ljeto

OSIJEK – Dvije zgrade koje, preko tvrtki KT i Gradnja, na Uskim njivama gradi Grad bit će gotove u proljeće 2006., a prvi stanari uselit će se s dolaskom ljeta.

Radovi za sada napreduju vrlo dobro, a ako ne bude većih vremenskih neprilika, vanjski radovi vrlo će brzo biti gotovi. – Ako nas vrijeme posluži, radnici KT-a i Gradnje uskoro će se moći zatvoriti unutar dviju zgrada i početi unutarnje radove. Svaka zgrada ima 26 stanova, dakle ukupno 52 stana namijenjena kandidatima s gradske liste za dodjelu stanova, kazala nam je Danijela Lovoković, pročelnica Upravnog odjela za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu okoliša. No, osim zgrada, na tome je području potrebno napraviti i odgovarajuću infrastrukturu, prije svega – cestu. Naime, nešto dalje od dvije gradske zgrade nalazi se još jedna, čiji su vlasnici skupina privatnih poduzetnika. Taj je objekt već praktički gotov, a, prema originalnom planu, cesta je do njega već trebala stići. – Postoji detaljan plan i građevinska dozvola za cijeli taj zapadni dio, pa se, osim te, planira graditi još osam ulica – od produženja Wilsonove do niza poprečnih ulica.

S građevinskom dozvolom i izrađenim troškovnikom ušli su u postupak javnog natječaja za gradnju te ulice, na kojemu je najpovoljnija ponuda bila ona tvrtke “Binder”. Međutim, žalio se “Osijek-Koteks”, pa iako je Ministarstvo žalbu odbacilo kao neosnovanu, poništilo je natječaj, objašnjava pročelnica razloge kašnjenja. Nakon novog javnog natječaja, posao je dobila Gradnja te je u kolovozu dobila nalog za početak radova. Rok za završtak također je proljeće sljedeće godine. Privatnike to, naravno, ne zadovoljava. – Upravo držim njihovo pismo. Istina je da nisu zadovoljni i postoji mogućnost tužbe. Međutim, onaj tko je prvi (na pola livade) počeo i završio radove ne može očekivati da odmah i sve ostalo bude gotovo, zaključuje pročelnica. Inače, otkrila nam je kako će se sljedeće godine mališani s Uskih njiva zabavljati na novom dječjem igralištu. Autor: M.MIHALJEVIĆ Izvor: Glas Slavonije www.glas-slavonije.hr

]]>