Novi asfalt Iločanima stiže za desetak dana

ILOK – Prethodna koalicijska vlast u Iloku mnogo je učinila na izgradnji gradske infrastrukture, posebice realizaciji opsežnih projekata kanalizacijske mreže.

Međutim, izvođači su dosta kasnili, pa su gotovo sve ulice ostale razrovane, što umnogome otežava promet vozila te često izaziva gnjev građana. Novi gradonačelnik Mladen Papak poručuje svojim sugrađanima da je nova vlast, kao prioritet, odredila da se u roku od deset sljedećih dana asfaltiraju sve ulice gdje je završena izgradnja infrastrukture. Odmah će se asfaltirati ulice Koševi i I.G. Kovačića u ukupnoj dužini od dva kilometra. U tijeku je modernizacija Ulice J. J.Strossmayera, u kojoj su izgrađeni novi nogostupi i kolni prilazi za svaku kuću, nakon čega slijedi asfaltiranje ceste. Na isti način uredit će se i Zagrebačka ulica, koja je već više godina teško prohodna.

Čim se završe radovi na priključivanju ulica Matije Gupca i Vladmira Nazora na glavni kanalizacijski kolektor, što je izvođač obećao učiniti u sljedećih tjedan dana, asfaltirat će se i pomenute ulice za čije se uređenje također radi glavni projekt. Jedino će se u tzv. Čaršiji asfalt postaviti u jednom sloju, jer se predviđa veća rekonstrukcija i te ulice. Kako će se ulica urediti bit će riješeno projektom, koji je u izradi. Sada je samo poznata želja da Čaršija bude pješačka zona, a da se izgradi novi kolnik preko Drljanskog potoka. U Gradskom poglavarstvu uvjereni su da će sredstva u visini od sedam milijuna kuna za ovaj veliki projekt dobiti od Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka, te od Hrvatskih cesta i iz županijskog proračuna. Autor: S.SALIHOVIĆ Izvor: Glas Slavonije www.glas-slavonije.hr