Novi predsjednik Uprave Plinacro-a Branko Radošević

HRVATSKA – Osiguranje pouzdanog i sigurnog transporta prirodnog plina, intenziviranje aktivnosti na pripremi i izgradnji novih objekata kako bi se skratili rokovi i smanjilo kašnjenje, pri čemu je prioritet plinovod Pula-Karlovac, neki su od temeljnih zadataka nove Uprave Plinacro-a na čelu s Brankom Radoševićem.

Skupština Plinacro-a u četvrtak je, na preporuku hrvatske Vlade, umjesto Darka Karačića koji je iz osobnih razloga podnio ostavku, za novog predsjednika Uprave Plinacro-a imenovala dosadašnjeg člana Uprave Branka Radoševića, a uz njega u Upravi je dosadašnja članica Dragica Krpan, priopćeno je danas iz Plinacro-a. Karačić će, kako se doznaje, u Plinacro-u ostati kao savjetnik Uprave. U priopćenju Plinacro-a se navode i četiri temeljna zadatka nove Uprave u idućoj godini. Zadaća je Uprave osiguranje pouzdanog i sigurnog transporta prirodnog plina te intenziviranje aktivnosti na pripremi i izgradnji objekata plinskog transportnog sustava predviđenih Planom razvoja za razdoblje 2002.-2006. Prioritet je, kako se navodi, izgradnja plinovoda Pula-Karlovac-Lučko-Ivanja Reka-Kutina-Slavonski Brod.

Zadaća je i intenziviranje aktivnosti na izgradnji plinskog sustava Baranje, koji je naknadno uključen u prvi ulagački ciklus (2002.-2006.), te započinjanje aktivnosti na pripremi druge faze Plana razvoja, a sukladno zadacima i rokovima koje je prije nešto više od mjesec dana utvrdila Vlada. Vlada je, naime, 21. listopada zatražila skraćenje rokova za plinofikaciju Dalmacije, i umjesto do 2011. za plinovod do Dalmacije zatražila da bude gotov najmanje jednu, a ako je moguće i dvije godine prije. Vlada je, nezadovoljna brzinom radova na magistralnom plinovodu Pula-Karlovac, zatražila i da bude gotov u roku šest mjeseci od uvođenja izvođača u posao, a isti je rok dala i INA-i za cijevi za izgradnju podvodnog i podzemnog plinovoda od naftnih bušotina u Jadranskom moru do Vodnjana. (Hina, Bankamagazin) Izvor: www.Bankamagazine.hr

]]>