Novi program kuhinja Gorenje i Marles

Premijera na kućnom sajmu Gorenje Trade Show2010@Home Interior

Poduzeće Gorenje Notranja oprema, koje proizvodi i trži kuhinje pod priznantim robnim znakovima Gorenje i Marles, ima na području izrade kuhinja već skoro šest desetljeća dugu tradiciju. U jubilarnoj godini, Gorenje na tržištima nastupa s potpuno obnovljenim programom kuhinja a puno je novosti i u programima dnevnih soba te kupaonica i keramike.

U Gorenju Notranja oprema, nakom temeljite analize prodajnog asortimana kuhinja robnih znakova Gorenje i Marles, odlučili su repozicionirati oba robna znaka. »Provjetrili smo, osvježili i unificirali cijeli asortiman kuhinja oba robna znaka, sačuvali smo neke najbolje prodavane kuhinje a ostale smo ispustili i zamijenili za izabrane nove programe kuhinja. Time ćemo smanjiti troškove a s jasnom prodajnom strategijom i bogatijim prodajnim programom ostvarit ćemo veću prodaju. Sa svim tim mjerama želimo dugoročno postati vodeći robni znak kuhinjskog namještaja na tržištima Zapadnog Balkana,« najavljuje Uroš Marolt, član uprave Gorenja odgovoran za Gorenje Notranja oprema.

Nova generacija kuhinja ponosi se širokim izborom materijala, vrhunskim dizajnom i visoko funkcionalnim praktičnim rješenjima otvaranja, osvjetljenja i rasporeda prostora. Kuhinje oblikovno slijede najnovije modne smjernice kuhinjskog namještaja, prvenstveno su usklađene s linijama kućanskih aparata Gorenje – čistim sjajnim površinama, posebno oblikovanim ručkama i zaobljenim stranicama – koje su prepoznatljivi znak novih linija kućanskih aparata ovog robnog znaka. Time je Gorenje konkurentnije i s ponudom ugradbenih kućanskih aparata jer potrošačima nudi cjelovitu uslugu opreme kuhinjskog ambijenta.Nove se kuhinje premijerno predstavljaju na ovogodišnjem kućnom sajmu Gorenje Trade Show@Home Interior u Izložbeno-prodajnom salonu Gorenja u Velenju na kojem se u dva sajamska dana očekuje više od 650 poslovnih partnera i predstavnika medija iz 24 države. Pored novih programa kuhinja u obnovljenom Izložbeno-prodajnom salonu predstavljaju se i novosti u području kućanskih aparata, namještaja, kupaonica i keramike.

RAVNE LINIJE I VISOKI SJAJ

Nova generacija kuhinja Gorenje i Marles ponosi se širokim izborom kvalitetnih materijala, vrhunskim dizajnom i visokofunkcionalnim tehnološkim rješenjima. Široki izbor boja i brojne mogućnosti kombiniranja kuhinjskih elemenata omogućavaju privlačne postave, posve po mjeri suvremenog korisnika koji želi u svoj dom unijeti više individualizma i drskosti.

Priznate robne marke Gorenje i Marles u zajedničkoj paleti nude baš sve što možete poželjeti. U najvećem izboru kuhinja zasigurno ćete pronaći stil koji u potpunosti pristaje vašem karakteru, bilo da je to Modern, Classic ili Rustic. Čak 27 različitih modela kuhinja u 318 različitih boja i površinskih obrada sastavlja potpunu paletu različitih karaktera.

KUHINJA I DNEVNA SOBA U JEDNOM

Temeljna karakteristika suvremenih kuhinjskih postava je u tome da kuhinja i dnevni boravak postaju jedinstveni prostor koji graniči i povezuje kuhinjski otok ili poluotok. Time se stvara prostor u kojem se udružuje kulinarska kreativnost i društvenost a trendovi u razvoju kuhinjskog namještaja šire se i na ostale prostore. Neki kuhinjski elementi modularno se povezuju s elementima dnevnih boravaka, boje i materijali se skladno dopunjuju i stvaraju harmoničan prostor u kojem je ugodno družiti se kako za kuhinjskim pultom tako i za stolom za objed ili na sagu u dnevnom boravku.Važna prednost Gorenja je u cjelovitoj ponudi. Naime, suvremeni kuhinjski namještaj stilski dopunjuju još i najsuvremenije linije ugradbenih aparata Gorenje.Dorađeno oblikovani kućanski aparati Gorenje designed by Karim Rashid, stapaju se u harmoničnu cjelinu s ravnim linijama i sjajnim površinama novih kuhinja KIRA ili FORTUNA. Zaobljene linije aparata u skladu su sa zaobljenim završnim elementima kuhinjskog namještaja.Aparati linije Gorenje Simplicity otmjeno pristaju u kuhinju NOLA ili LIRA čiji su element prepoznavanja visokosjajne površine od akrila.

UŽITAK STANOVANJA

Dnevni boravak zadnjih godina dijeli s kuhinjom i blagovaonicom središnje mjesto u kući ili stanu. Upravo su otvorenost i povezanost u višenamjenski prostor glavna karakteristika suvremenog stanovanja za kojima slijedi i namještaj koji je u dnevnim boravcima već nekoliko godina minimalističan.

Glavni naglasci novog namještaja za dnevne boravke su ravne linije donjih elemenata i razigranost visećih elemenata. Viseći elementi mogu se međusobno povezati policama. TV element više nije klasičan duboki element već je u liniji s ostalim elementima. Iznad njega je u pravilu prazan prostor kako bi se televizor mogao najmestiti i na zid.

VERTIKALNO ILI HORIZONTALNO

Jedan od zidova dnevnog boravka može se dopuniti elementima koji imaju mogućnost vješanja na zid, vertikalno ili horizontalno. Elementi mogu zaključno tvoriti cjelinu sastava dnevne sobe u geometrijskom obliku kvadrata ili pravokutnika koji ima na sredini veliki otvoreni prostor za televizor.Među bojama još uvijek prevladava kontrastna bijelo-crna kombinacija u mat izvedbi ukrašena pastelnim nijansama maslinastozelene, boje cappuccina i uvijek aktualne boje drva, od svijetlog hrasta do tamnog oraha.Sastavljivi namještaj u talijanskom stilu ITALO odličan je za opremanje modernih prostora stvorenih za čiste oblike i elegantni minimalizam. Modernim i elegantnim linijama svijet kod kuće postaje prostraniji.Jednostavne i čiste linije elemenata dnevne sobe MODEM, u kombinaciji s policama i visećim elementima, stvaraju izgled modernog i funkcionalnog namještaja. Elementi se mogu sastaviti u bilo koju kompoziciju. Ručke i noge naglašavaju jednostavnost i namještaju daju eleganciju.Klasični namještaj moderne izvedbe SIX omogućava proizvoljnu kompoziciju elemenata. Nježne i prirodne boje djeluju umirujuće i vrlo intimno.

OBLAŽEMO ZIDOVE I PODOVE

Novost u programima Gorenje keramika je format pločica 20×40 cm u toplim bež i čokoladnožutim, bijelim ili sivim tonovima. Prividno ponešto uska paleta boja nudi brojne mogućnosti kombiniranja. Možete posegnuti za jednom bojom ili ih kombinirati međusobno: ljubitelji klasike posegnut će za dvobojnim kombinacijama a oni smjeliji, s eksperimentalnim duhom, možda i za trobojnim kombinacijama.

U kuhinji nadahnuće ugodne obojenosti, u kupaonici očekivanje čistoće, na podu pouzdanost trajanja. Svuda potezi promišljenog oblikovanja koji je u skladu sa životnim stilom vašega doma. Uzorci i dekori zadovoljit će kako ljubitelje minimalizma tako i one koji žele u svojoj kupaonici doživjeti osjećaj raskoši i bajkovitosti. Ukrasne pločice i bordure obrađene su plemenitim materijalima kao što su zlato, srebro, platina, lister, koji u igri svjetla stvaraju dašak čarobnosti.

MINIMALIZAM ILI RASKOŠ

S jedne strane dekori su jednostavni i minimalistički, s daškom filigranske obrade i blago reljefnim površinama a s druge strane raskošni uzorci su sa stiliziranim i biljnim motivima dodatno obogaćeni zlatnim i srebrnim nanosima koji daju metalni efekt. Svi se dekori mogu međusobno kombinirati što još više obogaćuje izgled.Serija CITY temelji se na jednostavnim pravokutnim linijama koje jedva zamjetnim sjajem stvaraju elegantnu, otvorenu, minimalističku kupaonicu.Za seriju KROMA značajan je moderan geometrijski uzorak. Kombinacijom zlata i kremastih i čokoladnih nijansa, kupaonica zrači daškom prestiža i topline a istovremeno djeluje moderno i udobno.Serija KUBA različitim dekorativnim elementima omogućava oblikovanje kako minimalističke tako i bogate i istinski raskošne kupaonice.

Kupaonice, predsoblja i spavaće sobe

MODERNE LINIJE JAZZFunkcionalnost, zaobljeni oblici i čiste linije koje podudaraju suvremene trendove oblikovanja. Program Jazz će baš svaki prostor promijeniti u svjež i moderan ambijent, od kupaonice do predsobe.MAGIČNA UDOBNOST TAJATaja suvremen dizajn u duhu mašte detalja. Stvarajmo oblike koji nadopunjuju prostor. Funkcionalnost i estetika su za nas najvažniji. Udružujemo suvremene trendove i kvalitetu te znamo da detalji stvaraju magičan prostor. Udobno uzglavlje u čarobnom sjaju svjetla. Udobnost kreveta. Vrata u vaš svijet.

Gorenje, koje je prisutno na više od 70 tržišta svijeta, spada među vodeće europske proizvođače kućanskih aparata. Svojim inovativnim, tehnološki i dizajnerski dorađenim i okolišu prihvatljivim aparatima neprestano podiže standarde i ispunjava očekivanja kupaca. Vizija Gorenja je postati najizvorniji, prema dizajnu usmjereni stvaralac proizvoda za dom na svijetu. Gorenje nadahnjuje. Već 60 godina. www.gorenje.com

www.gorenje.hr