Novi sajamski prostor uz obilaznicu ili u zoni Tison

PULA – U povodu 40. godišnjice postojanja Udruženja obrtnika Pula istarski je župan Ivan Jakovčić sa suradnicima jučer primio predstavnike Udruženja koje okuplja sve obrtnike na Puljštini.

Predsjednik Udruženja Vitomir Pap zahvalio se na podršci koju obrtnicima pruža Istarska županija, ali i ostale jedinice lokalne samouprave u Istri. Bez obrtništva gospodarstvo Istre ne bi bilo što je danas, bili bismo puno siromašniji i ne bi bilo toliko radnih mjesta, naglasio je Jakovčić. U jednosatnom razgovoru sa županom te članom županijskog Poglavarstva za gospodarstvo i održivi razvoj Tulijem Demetlikom te šefom županova kabineta Miodragom Čerinom, obrtnici su upozorili na problem nepostojanja adekvatnog sajamskog prostora za obrtnike. Karolina nam je postala pretijesna, poručili su obrtnici, tražeći od županijskih vlasti da im izađu ususret. Prema županovim riječima, Istarska razvojna agencija u suradnji s Fakultetom ekonomije i turizma »Dr. Mijo Mirković« već radi na elaboratu o novom sajamskom prostoru, točnije zgradi sa svim ostalim potrebnim sadržajima za obrtnike.

Iako još, dakle, nije utvrđeno gdje će točno biti sajamski prostor, Jakovčić pojašnjava da se razmišlja o dvjema lokacijama. Prva je varijanta da to bude u prstenu oko Pule, negdje uz pulsku obilaznicu, a druga je buduća poslovna zona Tison na području Grada Vodnjana, ustvrdio je Jakovčić. O tome još trebamo razgovarati s predstavnicima Pule i Vodnjana, a mogu reći da ćemo do kraja našega mandata najvjerojatnije izgraditi sajamski prostor, poručio je župan. Obrtnicima je obećao da će do 2009. godine biti izgrađene veletržnice ribe u Puli i Poreču te da Istra u tome ima podršku Ministarstva poljoprivrede. Pap je županijske čelnike informirao da Udruženje uskoro planira izgraditi svoj obrtnički centar koji bi bio smješten također uz obilaznicu, točnije preko puta OMV-a na Monte Magnu. N. IVANOVIĆ Izvor: Glas Istre www.glasistre.hr

]]>