Noviteti za arhitekte predstavljeni u sklopu Murexin EDUCA Tour-a u Puli

Pula – Nakon tri uspješne prezentacije u Opatiji, Splitu i Zagrebu posljednja ovogodišnja prezentacija Murexin EDUCA Toura održana je u Puli. Naime, ITV Murexin u suradnji s Razredom arhitekata Hrvatske organizirao je slijed stručnih prezentacija namijenjenih arhitektima pod zajednički nazivnikom Murexin EDUCA Tour .

S obzirom na približavanje Hrvatske Europskoj uniji, Murexin EDUCA Tour u 2008. godini pažnju posvećuje temama „HR i nove EU norme u graditeljstvu“. Michael Haindl, stručni predavač iz Murexina Austrija stavio je poseban naglasak na norme vezane uz ljepila za pločice i mase za ispunjavanje fuga – minimalni zahtjevi i oznake proizvoda. ETAG 022 je novo europsko tehničko odobrenje za alternativne izolacije tj. sisteme vezane za popločavanje keramikom u vodom opterećenim područjima. Druga tema u sklopu ovogodišnjeg Murexin EDUCA Tour-a je posebno aktualna u eri „wellness & spa centara“ a glasi „Alternativne hidroizolacije s fokusom na tehnička i sistemska rješenja u wellness centrima i bazenima“. Ovo predavanje se osvrnulo na polimerne i polimerno – cementne hidro izolacije, svrhu i značenje tih izolacija u graditeljstvu, prednosti u odnosu na klasične hidro izolacije u uvjetima opterećenim vodom kao što mokri čvorovi, terase, balkoni i bazeni, sistemska rješenja.

Dorijan Glavaš, voditelj marketinga i izvoza ITV Murexina, naglašava da je zadovoljan odazivom arhitekata na sve dosadašnje prezentacije, te naglašava da ITV Murexin preferira ovakav način komunikacije s arhitektima gdje se kroz stručne informacije i praktične primjere dobivaju uvidi u nove mogućnosti i ideje za buduće projekte. „Smatramo da su znanje i informacija iznimno bitni elementi za uspjeh u današnjem vremenu, stoga i u 2009. želimo nastaviti s ovakvim vidom stručnih prezentacija prema našim partnerima i klijentima“ zaključuje Glavaš. Murexin EDUCA Tour 2008 završava u Puli, no već sada postoje planovi za Murexin EDUCA Tour 2009 gdje će se ovogodišnjim lokacijama pridružiti i još neki hrvatski gradovi. Istarska tvornica vapna je tvrtka s najdužim iskustvom u industrijskoj proizvodnji vapna u Hrvatskoj. Godine 1993.

Istarska tvornica vapna u potpunosti je privatizirana, te je danas u vlasništvu Schmid Industrie Holding iz Wopfinga, austrijskog koncerna za proizvodnju građevinskog materijala poznatih marki Murexin i Austrotherm. Danas zapošljava 84 zaposlenika. Istarska Tvornica Vapna – Murexin tržišni je lider u prodaji ljepila za keramiku, fuga, silikona, završnih profila i ostalih proizvoda vezanih za polaganje keramike, dok su program za polaganje parketa, te termo i zvučne izolacije vrlo dobro prihvaćeni na tržištu. Istarska Tvornica Vapna izvozi svoje proizvode na tržišta Slovenije, Italije, Srbije i BIH. Za sve dodatne informacije stojimo na raspolaganju: ITV Murexin Dorijan Glavaš voditelj marketinga i izvoza d.glavas@itv-murexin.hr T: 052/ 863 590

www.itv-murexin.hr