Noviteti za listopad

ANTOLOGIJSKI ARHITEKTONSKI VODIČ ZAGREBA
UPI2M BOOKS, Arhitektonski fakultet , 2012 Arhitektura

U pretprodaji možete naručiti vodič koji po prvi put na jednom mjestu donosi najvažnije točke zagrebačke arhitekture. Autori su vođeni idejom ravnomjernog prikazivanja djela arhitekture svih razdoblja, počevši od ranoromaničkih slojeva prve katedrale s kraja 11. st. pa do zgrade Biskupske konferencije iz 2011. g. Uz stotinu najznačajnijih zagrebačkih zgrada, u vodiču je predstavljeno još i petsto znamenitih kuća, kao i mnoštvo drugih korisnih informacija o Zagrebu.
Cijena: 150,00kn / Pretprodaja: 100,00kn GRADSKE PROMETNICE
Fakultet prometnih znanosti, 2011 Promet

Priručnik u četrnaest poglavlja, odnosno kroz četiri veće tematske cjeline sustavno obrađuje urbanističko-prometnu problematiku, velike prometne podsustave te okvire za projektiranje gradskih prometnica. Govori se i o primjereni gradskih raskrižja u razini, a zasebna poglavlja posvećena su parkiralištima i garažnim prostorima te posebnim prometnicama. Obrađeni su i osnovni sadržaji iz područja opreme, signalizacije te održavanje prometne infrastrukture.
Cijena: 199,00kn / Akcija: 179,10kn UNFINISHED MODERNISATIONS
Udruženje hrvatskih arhitekata, 2012 Arhitektura

Knjiga je nastala kao rezultat dvogodišnjeg projekta kojemu je cilj istražiti velike karakteristične arhitektonske i urbanističke prakse koje su obilježile jugoslavensko-socijalističko razdoblje, a usredotočuje se na prekretnice i nedovršene vizije modernizacije gradova za vrijeme socijalizma. Planiranje grada se razmatra kao jedno od temeljnih sredstava socijalističke modernizacije s naglaskom na ulogu koju je u toj proizvodnji imala arhitektura.
Cijena: 225,00kn / SMJERNOST ARHITEKTONSKE KRITIKE
Ivan Juras, 2012 Arhitektura

Knjiga predstavlja nastavak je autorovih istraživanja (“Arhitektura između verbalnog i vizualnog”) o složenostima koje proizlaze iz primjene dva medija izražavanja nastalih uz fenomene arhitektonskog stvaralaštva. Autor nam prezentira bogatu paletu pristupa, razumijevanja polazišta i smjernosti arhitektonske kritike, kao i temeljito dokumentirane osvrte velikana hrvatske arhitekture i arhitektonske kritike te njihovih polemičkih dijaloga.
Cijena: 120,00kn / LEGALIZACIJA I GRADNJA
Novi informator, 2012 Graditeljske norme

Knjiga se bavi problemom reforme propisa u području prostornog uređenja i gradnje, odnosno pitanjem legalizacije nezakonito izgrađenih građevina. Donosi osvrt na pravne učinke na zemljišnoknjižne postupke u provedbi novog Zakona, a govori i o zadaćama jedinica lokalne samouprave. Ovaj će priručnik pomoći u radu svima koji se bave ovim istovremeno teškim i zanimljivim pravnim područjem prostornog uređenja i gradnje.
Cijena: 250,00 / DIY FURNITURE
Laurence King, 2011 Dizajn

Kroz 30 primjera, knjiga prikazuje kako kreirati izvanredan dizajnerski namještaj, koristeći se iznimno jednostavnim tehnikama. Uz dizajniranje namještaja za sjedenje i skladištenje, knjiga donosi i opise kako izraditi vlastiti krevet, ormar, rasvjetna tijela ili vrtni namještaj. Svaki projekt ima ručno izrađene dijagrame s kratkim i jednostavnim uputama o tome kako vlastitim rukama izraditi jedinstveni dizajnerski namještaja iz snova.
Cijena: 200,00kn / Akcija: 180,00kn PROSTORNO UREĐENJE, GRADNJA I LEGALIZACIJA
Novi informator, 2012 Graditeljske norme

Predmet razmatranja priručnika je prostorno uređenje, gradnja i legalizacija, s novinama u propisima iz 2012. godine. U zasebnim radovima analizira se Zakon o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama, te pravnim posljedicama ozakonjenja i propuštanja ozakonjenja zgrade. Prilog knjizi je i redakcijski pročišćeni tekst Zakona o prostornom uređenju i gradnji koji može poslužiti u snalaženju u primjeni ovog važnog i aktualnog Zakona.
Cijena: 250,00 / ARHITEKTONSKO PROJEKTOVANJE (NEUFERT)
Građevinska knjiga Beograd, 2012 Arhitektura

Predstavljamo 39. izdanje nezamjenjivog i sveobuhvatnog priručnika za građevinske stručnjake, arhitekte, predavače i studente. Sadrži osnove o građenju i oblikovanju prostora, a u svemu tome je glavno mjerilo i cilj čovjek. Novo izdanje je prerađeno i osuvremenjeno, a poseban naglasak je stavljen na odgovornosti projektanata za životnu sredinu.
Cijena: 600,00kn / Akcija: 540,00kn Posebna ponuda
Nudimo Vam sjajne naslove uz nevjerojatne popuste. Ne propustite!

ON SPAN AND SPACE -30%

Routledge, Arhitektura

Bogato ilustrirana knjiga s mnogim praktičnim primjerima čitatelju pruža bolje razumijevanje odnosa između tehnologije i arhitekture. Nudi dobro utemeljenu estetsku teoriju kojom objašnjava razumijevanje i vrednovanje strukturalnog oblika i dizajna.
MAKING THE MOST OF SMALL SPACES -40%

Images Publishing, Arhitektura

Ovo izdanje donosi velik broj primjera kako od malih prostora stvoriti sjajne stanove. U nedostatku prostora arhitekti i dizajneri pomiču granice umijeća i kreativnosti te nude inspiraciju kako i od malog prostora stvoriti idealan dom.
50+ VACATION HOMES -40%

Images Publishing , Arhitektura

U knjizi su prikazani brojni primjeri kuća za odmor, uključujući mala kućice na obali, planinske kolibe, seoska imanja, rančeve i farme te vile na obalama jezera ili mora. Sve one odražavaju ideju projektanata, dizajnera i vlasnika o tome što to znači “biti na odmoru”.
BAUKONSTRUKTION -30%

Werner Verlag, Graditeljstvo

Šesto, prošireno izdanje donosi novitete u pogledu tehničke opreme zgrada, prvenstveno u pogledu toplinske, zvučne i protupožarne zaštite. Ističe se i zahtjev za očuvanjem prirodnih resursa, zbog čega je posebna pozornost posvećena održivoj gradnji.
COPYRIGHT BY UPI-2M PLUS d.o.o.
UPI-2M PLUS d.o.o.
Medulićeva 20 Zagreb
Kružićeva 5 Split
t + 385 1 4921389
f + 385 1 4921390
info@upi2mbooks.hr

Ako ste dobili ovaj e-mail bez da ste zatražili naš newsletter ili nam dali vašu e-mail adresu u svrhu primanja obavijesti i promocija, a ne želite ih više primati, molimo vas da odgovorite na ovaj e-mail i upišete pod polje subject:“odjavi“ kako bi vašu e-mail adresu izbrisali sa naše mailing liste.
—————————- www.upi2mbooks.hr

]]>