Novosti na portalu www.energetika-net.hr

EGE – Svake se godine, nakon početka sezona grijanja, iznova ponavlja tužna priča – brojne nesreće uzrokovane neispravnim radom plinskih kotlova, peći i bojlera, odnosno dimnjaka.

Zbog neispravnih plinskih uređaja i dimnjaka, prostorije u kojima su takvi uređaji smješteni (a to su u hrvatskim kućanstvima najčešće kupaonice) nerijetko postaju smrtonosne klopke, pri čemu najtragičnije zvuči činjenica da je među stradalima najviše mladih.

Zbog neispravnih plinskih uređaja i dimnjaka, prostorije u kojima su takvi uređaji smješteni (a to su u hrvatskim kućanstvima najčešće kupaonice) nerijetko postaju smrtonosne klopke, pri čemu najtragičnije zvuči činjenica da je među stradalima najviše mladih.

Kako bi barem malo doprinijela povećanju sigurnosti primjene plina kao enegenta za grijanje kućanstava i pomogla u sprječavanju nesreća koje tijekom sezone grijanja gotovo postaju pravilo, tvrtka ENERGETIKA MARKETING (izdavač stručnog časopisa EGE koji izlazi već 14 godina i organizator brojnih stručnih skupova, između kojih se ističe Plinarski forum) prikupila je raspoložive informacije o serviserima vodećih proizvođača plinske opreme i uređaja na hrvatskom tržištu, o instalaterima, odnosno ovlaštenim izvođačima radova distributera plina u Hrvatskoj te o ovlaštenim dimnjačarima.

Od nedavno su podaci o plinoserviserima, plinoinstalaterima i dimnjačarima širokoj javnosti dostupni na internetskom portalu energetika-net.hr.

Radi se o portalu koji je pokrenut prije nešto više od godine dana i svakodnevno objavljuje vijesti iz područja energetike, plina i plinske tehnike, obnovljivih izvora energije, tehnike grijanja, klimatizacije, ventilacije, hlađenja i instalacija te ekologije i zaštite okoliša, a na njemu se također mogu naći brojni drugi korisni podaci ili pak produbiti znanja o spomenutim stručnim područjima.

Svi posjetitelji portala od danas mogu jednostavno pretraživati bazu podataka sa svim potrebnim podacima o serviserima plinskih uređaja i opreme, izvođačima plinskih instalacija i ovlaštenim dimnjačarima te tako pronaći stručnjaka kojem će povjeriti provjeru ispravnosti i sigurnosti plinskih uređaja i dimnjaka u svojem mjestu, općini, gradu i županiji.

Gospodo urednici, novinari i svi ostali sudionici u informiranju javnosti, iskoristite ovo obilje podataka koje smo godinama prikupljali i objavite ih jer time i Vi odgovorno doprinosite sloganu \”Spriječimo nesreće!\”

Nadamo se stoga da ćete obavijestiti svoje čitatelje, slušatelje i gledatelje o toj korisnoj akciji.

Možda smo na ovaj način i Vi i mi spasili koji ljudski život, a za to se vrijedi potruditi.

Direktan link na bazu podataka: http://www.energetika-net.hr/serviseri/

Antonia Hohnjec, dipl. nov.

Antonia HOHNJEC, dipl. nov. Voditeljica Odjela za odnose s javnošću

ENERGETIKA MARKETING

HR-10 000 Zagreb, Sokolska 25

tel: 01/ 377 12 56 /116

fax: 01/ 377 24 29

mail: ege@ege.hr

http://www.em.com.hr

http://www.energetika-net.hr/

]]>