O elitnim stanovima, luksuznim trgovinama i atriju Esseker centra brinut će 20 radnika

OSIJEK – Izlazak Grada iz Esseker centra omogućio je brže donošenje odluka, ali i povećanje investicije s dosadašnjih 65 na minimalno 73 milijuna kuna, otkriva Ivan Šapina, direktor Panteona.

Prvi među njima, zbog kojega je pokrenut postupak izmjene građevinske dozvole, natkrivanje je atrija. – Atrij je detalj bez kojega se u Esseker centru ne može, bez kojega objekt nema smisla. To će biti “dnevni boravak” grada i bilo bi šteta da u njega pada kiša ili snijeg, kaže Šapina. Posjetimo, sudskom nagodbom Grad je krajem prošle godine dobio 6,73 milijuna kuna, a Panteon je postao jedini vlasnik Essekera, eksluzivnog stambeno-poslovnog prostora u gradnji, smještenog na uglu Šamačke i Ribarske ulice. Esseker centar, kazuje Šapina, bit će “multifunkcionalan prostor s polivalentim sadržajem”, a namjera je od njega stvoriti brand Osijeka. – U poslovanje će biti uključeno mnogo brandova, ali dozirano, da izbjegnemo negativnu konkurenciju. U Essekeru će biti poslovnica jedne banke, jedno osiguranje, jedna drogerija, po jedna optičarska, informatička, mobitel-radnja, jedan butik sportske objeće, cipela… ukratko, sve po jedno. Nije nam prioritet prodati ili iznajmiti, već da tu dođu dobre marke, kvalitetna poduzeća koja će tu dugoročno poslovati – ne mogu doći nekakvi “pokušaji”, već samo ljudi koji provjereno rade. Svima je omogućena maksimalna flukutacija, a sa 130 parkirališnih mjesta ima prostora i za tvrtke i građane-kupce, kaže Šapina.

Inače, ovih dana pokrenut je i javni natječaj za prostore u Essekeru. Predviđene su i četiri ugostiteljske radnje u Ribarskoj ulici te dvije u atriju. Esseker će imati 24-satnu fizičku i elektroničku zaštitu, a kamere će, šaljivo dodaje Šapina, biti mnogo bolje nego one na Trgu A. Starčevića. Posebno je zanimljiva činjenica da će svaki korisnik Essekera imati svoju karticu, a centralno računalo bilježit će svako korištenje svake kartice. – Osim toga, postavit ćemo videozid u atriju na kojemu će se, preko postavljene kamere, moći gledati događaji na trgu. Istodobno, kamera u atriju će na vanjskom displeju pokazivati događaje iz Essekera. Također, preko web-stranice bit će moguće spajanje na kameru i gledanje na trg i u centar. Naravno, dva će videozida služiti i u marketinške svrhe, kaže Šapina. Esseker centar će, inače, imati 20 stalno zaposlenih djelatnika – čuvara, čistačica, osoba za naplatu parkiranja, direktora…, a zapošljavanje se očekuje u ožujku. 30. rujna 2006. održat će se tehnički pregled zgrade, nakon kojega slijedi 60 projekata privođenja namjeni te otvorenje centra 2. prosinca – za Dan grada Osijeka. Autor: M.MIHALJEVIĆ Izvor: Glas Slavonije www.glas-slavonije.hr

]]>