Obećano poništenje natječaja za Sladoranu

ŽUPANJA – U povodu obilježavanja Dana grada i blagdana mučeništva sv. Ivana Krstitelja, koji se slavi 29. kolovoza, jučer je u Županji održana svečana sjednica Gradskog poglavarstva i Vijeća.

Predsjednik Gradskog vijeća Županje Slavko Šokičić podsjetio je nazočne, među kojima su bili čelnici Vukovarsko-srijemske županije, predstavnici Ministarstva poljoprivrede i šumarstva, saborski zastupnici, gradonačelnici Duge Rese, Vinkovaca i Slavonskog Broda te ostali uglednici iz javnog, kulturnog, političkog i crkvenog života Županje, na slom županjskog gospodarstva zbog propasti Županjske banke, nakon čega je Županja postala grad bez perspektive. Unatoč tomu, istaknuo je Šokičić, Županjci nisu klonuli duhom, što je, obraćajući se nazočnima, potvrdio i gradonačelnik Davor Miličević, naglasivši kako Županja ima razloga za optimizam te je najavio vrlo ambiciozne projekte nove koalicijske vlasti.

Kao najznačajnije istaknuo je gradnju kanalizacije u Radićevoj ulici, uređenje središnjeg gradskog trga i nasipa kako bi Županja napokon postala grad na Savi, a ne uz Savu. Jedan od vrlo važnih projekata, prema njegovim riječima, svakako je i uređenje Slobodne industrijske zone, za koju su ne samo domaći nego i strani investitori već iskazali velik interes, a nova ulaganja i otvaranje radnih mjesta, istaknuo je gradonačelnik, preduvjet je razvoju gospodarstva i boljitka grada Županje. Čestitajući Županjcima Dan grada, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić svoje je obraćanje bazirao na privatizaciji županjske Sladorane kao strateškog gospodarskog subjekta na tom području. Galić je jasno poručio kako se zauzima za poništenje natječaja za prodaju Sladorane i izrazio svoje uvjerenje kako će on i biti poništen, a županijska vlast učinit će sve kako bi se ta tvornica privatizirala po najpovoljnijem modelu, koji će jamčiti zadržavanje radnih mjesta i nastavak poslovanja Sladorane.

O slučaju Sladorana govorio je i predsjednik NO Sladorane i pomoćnik ministra poljoprivrede Krešo Filipović najavivši poništenje natječaja, koji nije proveden na transparentan način, za što će se prije svega zauzimati i Ministarstvo poljoprivrede, zahvaljujući kojemu su nedavno i odrađene neke stvari u HFP-u. Skup su pozdravili i saborska zastupnica Ljubica Brdarić te dekan županjskog dekanata, velečasni Ivan Varoščić. Na kraju sjednice uručena su priznanja Grada Županje Šahovskom klubu “Sladorana”, nogometnim klubovima Graničar Županja i Sloga Štitar, KUD-u “Kristal-Sladorana” te Obrtničko-industrijskoj školi i županjskoj Gimnaziji. Autor: M. LEŠIĆ Izvor: Glas Slavonije www.glas-slavonije.hr