Obnovljeni hoteli za turističku sezonu od dvanaest mjeseci

HVAR – Orco grupa već za ovu sezonu priprema ambiciozna ulaganja u Sunčanom Hvaru. Naime, zimski posjetitelji Hvara ovih će se dana suočiti s građevinskim radovima na sve strane.

Čim seovih dana iskrcate na hvarsku rivu, prvo što ćete ugledati pred sobom je veliko zagrađeno gradilište hotela Slavija od kojeg su doslovce ostali samo zidovi, a unutrašnjost se kompletno renovira. Krene li se hvarskom rivom s raznih strana, dopire tutnjava iz hotela koji se ruše i preuređuju, a slučajni prolaznik mogao bi se zapitati hoće li jedna od najatraktivnijih svjetskih turističkih destinacija sljedeće sezone uopće imati gdje primiti svoje goste.“Opseg radova je velik. Potpuno ćemo preurediti hotele Slavija i Adriatic koji se nalaze u samom središtu grada. Slavija koja se nalazi na hvarskoj rivi postat će “šik” hotel za ipak nešto mlađu klijentelu od 25 do 55 godina s atraktivnim dizajnom soba i ekskluzivnim restoranom koji će, među ostalim, nuditi hvarske autohtone proizvode i s lounge-barom koji će se prostirati na dvije prekrasne terase”, kaže nam Jacques Bourgeois, izvršni direktor Sunčanog Hvara, čovjek s dugogodišnjim iskustvom u vodećim svjetskim hotelijerskim tvrtkama.

I wellness sadržaji Adriatic koji je smješten na suprotnoj strani hvarske rive postat će deluxe-spa hotel sa svim mogućim wellness sadržajima i vrlo atraktivnim bazenom na vrhu zgrade otkuda se pruža pogled na cijelu hvarsku luku. I u ovom hotelu sobe će biti preuređene moderno i otmjeno, a istodobno, vjeruju u Orcu, vrlo funkcionalno.“Ta dva hotela svoja vrata trebala bi otvoriti 1. lipnja dok bi Amfora koja se ove godine djelomično uređuje trebala otvoriti već za Uskrs”, kazao je Bourgeois. Nakon preuređenja Slavija će postati hotel s četiri zvjezdice, Adriatic s četiri+, dok će Amfora zadržati tri zvjezdice, ali će biti puno ekskluzivnije uređena. S njezina takozvanog olimpijskog bazena bit će uklonjen krov, a bit će sagrađen novi unutrašnji bazen s mnoštvom wellness sadržaja. Prosječna cijena noćenja u Slaviji ili Adriaticu iznosit će 150-175 eura za dvokrevetnu sobu s tim da će u špici sezone taj iznos biti znatno viši. Sunčani Hvar ima devet hotela i sve ih mora preurediti što će trajati još dvije godine. Raspored preuređenja preostalih hotela donosi se ovih dana, a hoteli Delfin, Bodul i Galeb bit će srušeni do temelja i ponovno izgrađeni.

Ozbiljna ulaganja U tri godine novi vlasnici jedne od najvećih hrvatskih turističkih tvrtki planiraju uložiti oko 130 milijuna eura.“U svim hotelima koje nismo stigli renovirati za sezonu 2006. proveli smo temeljito raščišćavanje i osvježavanje prostorija kako bi ih bez srama mogli ovo ljeto ponuditi svojim gostima”, kaže Jacques Bourgeois. Jedan od osnovnih ciljeva Orco grupe je produženje sezone s dosadašnjih pet mjeseci na cijelu godinu, što namjeravaju postići promjenom prodajne politike. Dosad je omjer bio 80 posto touroperatori, 15 posto pojedinci i 5 posto grupe, što bi prema ideji vlasnika trebalo Sunčanog Hvara biti promijenjeno u 30 posto touroperatori, 40 posto pojedinci i 30 posto grupe. Osim toga, produljenju sezone pridonijet će i promjena kategorizacije hotela i obogaćivanje sadržaja za proljeće, jesen i zimu. Izvor: www.poslovni.hr

]]>