Održavanje PVC stolarije

PVC stolarija se može povremeno oprati običnim deterđentom za pranje suđa , okove je poželjno jedanput godišnje nakapati nekim strojnim uljem , a brtve bi zbog zaštite bilo dobro jedanput godišnje namazati parafinskim uljem (preporuka je to napraviti pred zimu).

Kod nekih proizvođača stolarije možete kupiti set za održavanje. Ovi sitni zahtjevi održavanja stolarije osiguravaju njenu dugogodišnju nepromjenjenu funkcionalnost.

*Napomena – kako PVC prozor ili vrata nisu zanemarive težine , a prvi put postaju funkcionalni po ugradnji, može se desiti da krilo malo „sjedne“ u prvih mjesec , dva : ta pojava se ne smatra greškom niti nečim neobičnim , u tom slučaju se nazove tvrtka koja je montirala stolariju i njezini serviseri podese okove.(Ovakvi slučajevi su po statistikama zabilježeni na cca. 15 % ugrađenih otvora)

JEDNOSTAVNO ODRŽAVANJE PROZORA

  • Upotreba kompleta sredstava za čišćenje je namijenjena čišćenju, održavanju, njezi i očuvanju dugog vijeka trajanja.
     
  • Sadrži:
  •  
  • emulzijsko sredstvo za čišćenje za PVC
  • mast za brtve
  • ulje za okove PVC-prozoru nije potrebno farbanje, zato izaberite boju iz naše bogate ponude boja i uljepšajte svoj dom.


Slijedite princip:


prozor svjetlije boje pove}ava prostor, prozor tamnije boje optički snižava prostor. Uvjerit se, da nema razlike između boje drveta i dekorativnih imitacija.Očuvajmo šume je načelo AJM, koje započinje s odlukom o odabiru PVC – prozora. Izrada prozora je ekološki besprijekorna proizvodnja. Oštećeni, neupotrebljivi prozori mogu se preraditi u manje zahtjevne PVC proizvode, to jest recikliranje se vrši i bez tehnološkog i ekološkog otpada.

]]>