Omiljeni reli oldtajmera „Bosch Boxberg Klasik“ održao se od 30. lipnja do 1. srpnja 2012. po 13. put

> Pokretni muzej automobila od 200 povijesnih vozila

> Prvi Bosch sajam za prodaju i kupovinu oldtajmera

> Obiteljski program s mnogo atrakcija na ispitnoj stazi

Od 30. lipnja do 1. srpnja ove godine po trinaesti put je održana utrka „Bosch Boxberg Klasik“. Ovaj omiljeni reli oldtajmera ponovo je ponudio zanimljiv presjek povijesnih automobila i po prvi put je cilj bio Bosch-ispitna staza u Boksbergu. Točno 200 klasičnih automobila i oldtajmera, proizvedenih do 1984., krenulo je na stazu ujutro u 8.30 h.

Nakon dvodnevnog relija oko Boksberga u nedjelju poslije podne organizirana je prezentacija \”pokretnog muzeja automobila\” u velikom zavoju Bosch-ispitnog centra, koja je bila vrhunac cijele manifestacije. Za posjetioce  je ispitna staza bila otvorena od 10 do 17 h i nudila je raznovrstan obiteljski program s mnogim atrakcijama. Ostale informacije o reliju klasičnih automobila i o besplatnom Bosch Boxberg Klasik-appu koji je dostupan prvi put ove godine, naći ćete na adresi www.bosch-boxberg-klassik.de.

Prvi put prodaja klasika i oldtajmera tijekom reli-vikenda Tijekom relija oldtajmera ispred ulaza ispitnog centra Boxberg održan je prvi Bosch Klasik sajam. Ovaj sajam, koji je inicirao Bosch odjel Automotive Tradition, omogućio je posjetiocima da u okviru Boxberg Klasik relija kupuju i prodaju klasične automobile i oldtajmere. „Vožnja taksijem“ u povijesnom reli-vozilu

Jedan od vrhunaca atraktivnog programa bile su i „vožnje taksijem“ u povijesnim reli-automobilima iz 70-tih i 80-ih godina, pod vodstvom Christiana Geistdörfera, svjetskog prvaka u reliju 1980. i 1982. godine. Vaučeri za vožnju u povijesnom  natjecateljskom vozilu, kao što je Lancia Delta Integrale ili BMW 2002 Tii, izvučeni su  preko Facebooka na www.facebook.com/automotive.tradition. Pored brojnih mogućnosti za djecu u zabavnom programu su bile i interesantne izložbe o klasičnim vozilima i oldtajmerima, savjetovanje Bosch Classic Car servisa o popravci oldtajmera, kao i vožnja u oldtajmer autobusu.

Bosch odjeljenje Automotive Tradition podržava ljubitelje povijesnih vozila Bosch Boxberg Klassik prvi put je 2000. godine organizirala društvena grupa „Bosch Oldtimer Schrauber“. Od 2007. ova grupa organizira ovaj reli zajedno s Bosch odjeljenjem za klasična vozila Automotiv Tradition. Ovo odjeljenje osigurava rezervne dijelove za ova povijesna vozila, kao i servis koji uključuje uporabu originalne dokumentacije za reprodukciju potrebnih dijelova. Osim toga Bosch Automotive Tradition nudi obimnu bazu podataka o klasičnim vozilima i oldtajmerima. Ostale informacije naći ćete na internetu na www.bosch-automotive-tradition.de ili na Facebooku na www.facebook.com/automotive.tradition.

Kontakt za medije:
Kristina Speranda-Ferenc
Tel.: (+385) 1 295 80 47
Krisitina.speranda-ferenc@hr.bosch.com

Poslovno područje Odjela autoopreme (AA) trgovinama i radionicama diljem svijeta nudi cjelokupnu opremu za dijagnostiku i radionice kao i opsežni asortiman rezervnih dijelova za motorna i gospodarska vozila – od novih dijelova preko repariranih zamjenskih dijelova pa do rješenja za popravke. Ponuda proizvoda Odjela autoopreme sastoji se od Boschevih proizvoda originalne opreme kao i samostalno razvijenih i proizvedenih specifičnih proizvoda i usluga s područja autoopreme. Više od 11 000 zaposlenika u 140 zemalja kao i logistička mreža diljem svijeta osiguravaju da više od 450 000 različitih rezervnih dijelova brzo i pravovremeno dođe do kupca. Odjel autoopreme pod oznakom „Dijagnostika“ nudi ispitnu i radioničku tehnologiju, softver za dijagnostiku, servisnu obuku kao i tehničke informacije i servisne usluge. To poslovno područje odgovorno je i za franšizu radionica Boschevog servisa automobila, najveći nezavisni lanac radionica u cijelom svijetu s više od 15 000 franšiza i AutoCrew s više od 500 partnera.

Više informacija možete pronaći na www.bosch-automotive.com

Bosch Grupa vodeći je globalni dobavljač tehnologije i usluga. U poslovnoj 2011. Više od 300.000 zaposlenika ostvarilo je promet od 51,5 milijarde eura na području automobilskih i industrijskih tehnologija, trajnih potrošnih dobara i građevinskih tehnologija. Grupa Bosch sastoji se od društva Robert Bosch GmbH i više od 350 društava-kćeri i regionalnih društava u oko 60 zemalja. Ako ubrojimo i njegove prodajne i servisne partnere, Bosch ima svoje predstavnike u oko 150 zemalja. Ova svjetska mreža za razvoj, proizvodnju i prodaju temelj je za daljnji rast. Bosch je u 2011. godini potrošio oko 4 milijarde eura na istraživanje i razvoj te je prijavio preko 4100 patenata diljem svijeta. S pomoću svih svojih proizvoda i usluga Bosch unapređuje kvalitetu života nudeći inovativna i korisna rješenja.