Omogućiti pravo otkupa slobodnih gradskih površina

PULA – Na jučerašnjoj konferenciji za novinare kandidati liste Demokratske akcije naroda za grad Pulu osvrnuli su se na rad još uvijek aktualne gradske vlasti, ustvrdivši da je ta politička opcija definitivno na odlasku te da je tijekom svog mandata napravila brojne gafove i propuste.

Predsjednik Gradske organizacije DAN-a Jovan Kardoš rekao je da im nije u interesu doći na vlast već da će u suradnji s ostalim političkim opcijama nastojati pronaći konsenzus i raditi za dobrobit svih građana. Pozvao je građane, posebice umirovljenike i mlade, da glasaju za njihovu listu koju čine osobe koje, poput njih, skromno žive. Nositelj liste Ranko Brajković rekao je da je prioritet stranke izrada dugoročne koncepcije i strategije razvoja grada, koja bi prije svega počivala na razvoju malog i srednjeg poduzetništva. – Treba što prije definirati industrijsku zonu u Puli budući da je postojeća zona u Šijani isključivo trgovačka, u kojoj se ne odvija nikakva proizvodnja. U skladu s time treba definirati proizvodne grane i napokon početi proizvoditi hrvatske proizvode, čime bi slogan »kupujmo hrvatsko« napokon dobio pravi smisao. Zalagat ćemo se da se dokument u kojem će se nalaziti strategija razvoja grada predstavi široj javnosti, čime bi se spriječilo uplitanje bilo kakvih privatnih interesa u realizaciju gradskih projekata, rekao je Brajković. Između ostalog, stranka se zalaže i za davanje koncesija na slobodne i neiskorištene gradske površine te da se omogući pravo njihova otkupa. Također smatraju da bi prilikom izgradnje komunalne infrastrukture trebalo izgraditi jedinstvene energetske podzemne kanale koji bi spriječili stalno prekopavanje kanala.

Peta na listi Marija Skorup naglasila je da lista DAN-a nije personalizirana te da, za razliku od drugih stranaka, ne njeguju kult ličnosti. O tome svjedoči, kazala je, činjenica da na stranačkim plakatima i lecima nemaju fotografije nositelja listi kao ni predsjednika stranke. D. B. P. Izvor: Glas Istre www.glasistre..hr

]]>