Otvara se prvi Hilton u Hrvatskoj

DUBROVNIK – Nakon 15-godišnjeg ratom uzrokovanog zastoja u poslovanju, temeljito rekonstruirani najstariji dubrovački turistički objekt »Grad hotel Imperial« će 1. svibnja primiti prve goste pod novim nazivom »Hilton Imperial Dubrovnik«.

Taj prvi hotel u Hrvatskoj koji će se uključiti na tržište pod okriljem jednog od najpoznatijih svjetskih hotelijerskih lanaca obilježit će prvi radni dan u 9 sati blagoslovom i predstavljanjem kompanije »Hilton International«. Najavljeno je da će uzvanici biti počašćeni tradicionalnim »Hiltonovim« doručkom«. No, ceremonija otvaranja hotela održat će se uz prigodni program 1. srpnja, uoči početka Dubrovačkih ljetnih igara. Za građane će 1. svibnja od 12 sati biti organizirano posebno razgledanje hotela.

Od voditeljice Službe za kontakt s medijima Ljiljane Bašić saznali smo da će se kava espresso plaćati 10 kuna, capucchino 12, sok 25, te domaće pivo 20 i strano pivo 30 kuna, što ne odudara od cijena u ostalim dubrovačkim objektima najviše kategorije. Inače, smještajni kapacitet hotela »Hilton Imperial« s kategorijom od pet zvjezdica se sastoji od 139 soba i 8 apartmana. Cijene smještaja se kreću od 90 eura u jednokrevetnoj sobi u zimskom razdoblju do 980 eura u predsjedničkom apartmanu za vrijeme glavne sezone. Cijena dvokrevetne sobe iznosi 230 eura u glavnoj sezoni i 125 eura u ostalom razdoblju, a najniža cijena apartmana je 375 eura. Trenutačno stanje bukinga za svibanj iznosi 60 posto i za lipanj 70 posto. U krugovima dubrovačkih turističkih poslenika otvaranje »Hilton Imperiala« se ocjenjuje kao turistički događaj godine. Suad AHMETOVIĆ Izvor: Novi list www.novilist.hr

]]>