Otvorenje Esseker centra u veljači iduće godine

OSIJEK – Dvogodišnji radovi na izgradnji trgovačko-poslovno-stambenog Esseker centra ili, kako ga investitori vole zvati, Dnevnog boravka grada Osijeka, bit će završeni do 15. listopada.

Za tada je najavljen i tehnički pregled čitavog objekta u kojega je osječka tvrtka Panteon d.o.o. investirala oko 85 milijuna kuna. S pet katova, 11.000 četvornih metara prostora, tri eskalatora, panoramskim dizalom te restoranom – vidikovcem na samom krovu i središnjim atrijem natkrivenim s pomičnom konstrukcijom, Esseker centar će biti jedinstven objekt na području istočne Slavonije. Osječani će, također, dobiti i prvu podzemnu garažu s dvije etaže i 130 parkirališnih mjesta. Dok su prve dvije nadzemne etaže rezervirane za uredske i poslovne prostore, na trećoj i četvrtoj se nalaze ekskluzivni stanovi. “Otvorenje je planirano u veljači iduće godine. Zadovoljni smo odazivom za kupnju i zakup prostora. Do sada je već 50 posto prostora prodano ili izdano. Napravili smo i segmentiran pristup tržištu kako bismo unutar Esseker centra ponudili sadržaje sa srednjom, višom i visokom klasom robe. Za sada tek mogu reći da će ovdje, pored DM-a, Zagrebačke banke, zlatarnica i parfumerija, svoje prostore imati i 10 svjetskih poznatih tekstilnih robnih marki. Upravo smo od njih i zamoljeni da se prolongira otvorenje jer im kraj godina ne odgovara zbog sezonskih kolekcija odjeće”, ističe Ivan Šapina, direktor tvrtke Panteon d.o.o. Investitori su uvjereni kako im sama lokacija objekta koji se nalazi na, doslovno, tek nekoliko koraka od središnjeg osječkog Trga Ante Starčevića, a s druge strane, uz popularnu promenadu na rijeci Dravi, garantira uspjeh. Na tome ne planiraju stati. Nakon dovršetka Esseker centra i u nastavku se planiraju proširiti za još dodatnih 18.000 do 20.000 četvornih metara gdje bi niknuo Esseker centar II. U Panteonu očekuju kako bi do kraja ove godine mogli otkupiti i potrebno zemljište za to, pa bi raspisali pozivni natječaj, ali isključivo za arhitekte s područja grada Osijeka. Investitori su uvjereni kako postoji vrlo dobra domaća pamet koja poznaje vlastiti grad i prepoznaje što bi se u njegove vizure najbolje uklopilo. U Panteonu smatraju kako je dobro da su se u gradu počeli graditi slični objekti, ali u njima ne vide konkurenciju.

“Pretpostavljam kako će izgradnjom Eurodoma na križanju Vukovarske i Trpimirove te Hypo Consultanta u Blok centru II uz Esseker centar biti zadovoljene potrebe Osijeka za zgradama takvoga tipa. Stiglo nam je već i nekoliko ponuda investicijskih fondova u stranom vlasništu koji su zainteresirani za kupovinu Essekera, ali kada ih dobijemo uvijek pomislimo ako se takva ulaganja isplate strancima, zašto ne bi onda i nama. Zbog toga smo čak razmišljali i o osnivanju investicijskoga fonda koji bi bio u vlasništvu domaćih pravnih osoba. Iako smo već ostvarili određene kontakte glede toga, ako bi ideja zaživjela, planirali smo pozvati banke i osiguravajuća društva te u dogovoru s njima razraditi čitav koncept. Usmjerili bismo se tada na izgradnju objekata u Zagrebu i jadranskoj obali, ali bi sjedište fonda bilo u Osijeku”, najavio je Šapina. Izvor: www.Poslovni.hr

]]>