Otvoreno nadmetanje za zakup 24 gradska lokala

OSIJEK – Gradsko poglavarstvo prije nekoliko je dana objavilo natječaj za dodjelu u zakup ukupno 24 poslovna prostora u gradu – gradskoj imovini koja trenutačno zjapi prazna.

Riječ je, dakle, o pokušaju popunjavanju gradske blagajne do sada neiskorištenim (!?) potencijalima. Među 24 lokala, četiri su još uvijek u rohbau fazi (Hrvatske Republike 19c, Zeleno polje lokali 6 i 7 te Kišpatićeva 4), a isto toliko ih je, kako je rečeno na posljednjoj sjednici Gradskog poglavarstva, znatno oštećeno (Vrbaska 1c, Vinkovačka 42, Reisnerova 52 i Solarski trg 2). Osim toga, ti su se lokali neuspješno nekoliko puta već pojavili na natječajima. Stoga su budući zakupci oslobođeni plaćanja zakupnine maksimalno 90 dana, a tijekom kojih su dužni urediti prostor koji su natječajem zakupili.

Zanimljivo je kako se među tih osam nalaze i četiri površinom najveća lokala (Vrbaska, Vinkovačka, Hrvatske Republike i Solarski trg), pa time i s najvišim cijenama najmnine. Najcjenjeniji je, međutim, lokal od 75 četvornih metra na Trgu slobode (namjena – kladionica, trgovina ili obrt), s početnom cijenom od 5.310,70 kuna mjesečne zakupnine. Natječaj je otvoren do 4. kolovoza, a otvaranje ponuda održat će se pet dana kasnije. Sve ostale pojedinosti vezane uz gradske lokale i natječaj mogu se pronaći na web-stranicama Grada (www.osijek.hr), ili u gradskom Upravnom odjelu za gopodarstvo, Kuhačeva 9 (tel. 229-248, 229-192 ili 229-257). (M.Mi.)

Izvor: Glas Slavonije www.glas-slavonije.hr