Platforma putomat.com je platforma za cjelokupnu turističku djelatnost

Ideja je bila da stvarni korisnici iznesu svoja viđenja sa svojih putovanja ili posjeta nekom restoranu ili hotelu. Naravno, iako je portal za sada samo na hrvatskom jeziku, korisnici mogu unositi putopise i komentare sa svih putovanja svijeta. Recimo bili ste u Parizu ili u Osijeku, posjetili ste lokalni restoran ili vidjeli neku znamenitost, tada slobodno unesite svoje slike, komentare i prijedloge za sve buduće putnike te destinacije. Na portalu se nalaze još rubrika NEWS, koja će izvještavati u tekućim događanjima vezanim za turizam i rubrika LIFESTYLE, koja donosi trendove također povezanim sa turizmom. Web platforma je namjenjena svim dobnim skupinama, jako je jednostavna za korištenje, bez velikih komplikacija. Cilj razvitka je bio dobiti stvarne komentare i savjete putnika i tako dobiti uvid u destinaciju u koju putujemo, kakavi se hoteli ili restorani tamo nalaze i prema svojim potrebama odlučiti koji ćemo izabrati. Prednosti su besplatano kreiranje profila bilo poslovnog ili privatnog korisnika. Naglasimo da je za poslovne korisnike ovaj portal i više nego interesantan, jer bilo koji hotel, restoran, lounge bar ili tvrtka koja organizira kongres može izraditi svoj profil prema svojim potrebama, a to znači da može unijeti sve važne podatke o svom poslovanju, slike, položaj na google mapi ili video clip.

Pokušavajući naći komentare hrvatskih turista ili turista iz regije o nekome hotelu, restoranu, kongresu, sajmu ili noćnom klubu, na jednome mjestu, bilo je gotovo nemoguće. Stoga je ideja bila: čist dizajn i jednostavno korištenje za sve posjetitelje portala koji žele dobiti informacije iz prve ruke. Da sažmemo, cjelovita turistička web platforma oblikovana prema potrebama korisnika i jednostavna za korištenje je – putomat.com.  Kako je putomat.com tek krenuo online, svega nekoliko dana je na webu, korisnika je relativno malo, ali svaki dan bilježimo rast.

U skoroj budućnosti: engleski jezik, uvrštenje stranih destinacija, odnosno lokacija, sa hotelima, restoranima, znamenotistima itd. Dodatne aplikacije/opcije na portalu ćemo mijenjati nakon što dobijemo feedback od naših posjetitelja.

www.putomat.com