Pluto preuzeo riječki MGK-Pack

ZAGREB – Potpisano je 138 ugovora s malim dioničarima čime je MGK-Pack stekao uvjete za kupnju 70.721 dionice što je 81,33 posto temeljnog kapitala s pravom glasa

Umjesto najavljene Galeb Grupe iz Šapca, iz Srbije i Crne Gore, zagrebačku tvrtku Pluto preuzeo je riječki MGK-Pack. “Predstavnici MGK-Pack došli su petak s prijedlogom ugovora. Mali dioničari su prihvatili njihovu ponudu. Zasad su potpisana 138 ugovora. Sve se odigravalo prilično brzo, tako da neke dioničare nismo stigli obavijestiti. Dodatni ugovori Kako sada imamo previše posla oko preuzimanja tvrtke, najbolje je da se za informacije obratite MGK-Packu”, kaže za Poslovni dnevnik predsjednica Nadzornog odbora Pluta Vesna Kovač prikrativši nas za odgovore na pitanja kako je iz igre ispala Galeb Grupa koja je još u četvrtak slovila kao potencijalni kupac. Vesna Kovač tada je u neformalnom razgovoru kazala da se čujemo početkom lipnja kada su se trebali znati detalji u vezi s kupoprodajom. Umjesto toga, već u petak potpisana su 134 ugovora s malim dioničarima čime je MGK-Pack stekao uvjete za kupnju 70.721 dionice što je 81,33 posto temeljnog kapitala s pravom glasa. Jučer su, kako je dodala Vesna Kovač, dodatno potpisana još četiri ugovora s malim dioničarima. Predsjednik Uprave MGK-Packa Kristian Krpan potvrdio je da tvrtka koju vodi kupuje dionice Pluta, da su do sada kupili 83,17 posto dionioca te da su o tim aktivnostima obavijestili sve nadležne institucije.

Suradnja tvrtki “Dugo smo pregovarali o kupnji. MGK-Pack i Pluto bliske su tvrtke koje više desetljeća surađuju. Oni su proizvodnju bazirali više na twist-off zatvaračima i krunicama, dok se mi bavimo metalnom ambalažom”, objasnio je Krpan. MGK-pack posjeduje tvornicu u Industrijskoj zoni Kukuljanovo, zapošljava više od stotinu radnika, a godišnje prerađuje 5000 tona bijelog lima, po čemu je vodeća u Hrvatskoj. O budućnosti tvornice Pluto koja se, kako je poznato, do kraja godine mora preseliti na novu lokaciju izvan grada, Krpan kaže da se razgovaralo s menadžmentom kompanije i da se razmatra više lokacija u Zagrebu i okolici, te županijama koje gravitiraju glavnom gradu.

]]>