Počela gradnja dvorane Gradski vrt s 4.500 mjesta!

OSIJEK – Simboličnim prvim iskopom temelja, no ne lopatom nego za upravljačem bagera, gradonačelnik Anto Đapić otvorio je jučer gradilište sportske dvorane Gradski vrt.

Riječ je o približno 180 milijuna kuna vrijednom projektu (do sada uloženo oko 18 milijuna), najvećem u posljednjem desetljeću, reprezentativnoj dvorani koja će imati oko 4.500 sjedećih mjesta te manju dvoranu za borilačke sportove. Projekt su izradili Gordana Domić i Boris Koružnjak, a izvođač prve faze radova je osječki “KT”. – Danas je veliki dan za naš grad. Poznato je da je Osijek sudomaćin SP-a u rukometu 2009. godine, no neovisno od toga mi ćemo činiti sve da dvorana bude gotova u roku. Nama dvorana treba zbog tisuća naših mladih, učenika i sportaša koji će ovdje imati mogućnost razvijati se. Veliki sam optimist, vjerujem da ćemo do kraja 2008. godine imati useljivu dvoranu, kakve nema istočno od Zagreba. Prema brojnim parametrima bit će to najreprezentativnija dvorana uopće u Hrvatskoj, kazao je Đapić. Župan Krešimir Bubalo istaknuo je kako je riječ o jednom od 70 zajedničkih projekata Grada i Županije. Također, naglasio je da za ovaj projekt, kao i sve kapitalne investicije, očekuje značajnu potporu Vlade. Đapić je, pak, poručio kako je osigurano i alternativno rješenje.

Od države ćemo za sljedeću godinu tražiti 100 milijuna kuna za dvoranu ili nećemo glasovati za proračun. Želimo da partner bude država, ali nećemo ništa moljakati. Ako bude komplikacija, ići ćemo na model javno-privatnog partnerstva s francuskom tvrtom “Vinci”, poručuje Đapić. Poveo se razgovor i oko iseljenja stanara sa Stadionskog naselja. Potvrđene su informacije Glasa Slavonije o nekoliko postignutih dogovora (četiri vlasnika prihvatili su ili zamjenske stanove ili novac), te jednim “problematičnim” stanarom. Grad mu je ponudio dvosobni stan od 50-60 kvadrata u novoj zgradi na Uskim njivama, no on traži kuću, iako je, kaže dogradonačelnik Gordan Matković, protuvrijednost njegove kuće na razini vrijednosti nove garsonijere. – Ponuda za zamjenski gradski stan još uvijek je otvorena. Ne želimo stvarati problem, no isto tako Grad je dao iznimno velikodušnu ponudu i mislim da će vrlo brzo shvatiti da im je pametnije prihvatiti ponudu nego tjerati inat i ucjenjivati, kazao je Đapić. Inače, sve ostale kuće za sada su “sigurne”, no potvrđeno je kako će tijekom idućih godina veći dio naselja biti srušen, a stanarima osiguran zamjenski smještaj. Autor: M. MIHALJEVIĆ Izvor: www.Glas-Slavonije.hr

]]>