Počela rekonstrukcija tramvajske pruge od Trpimirove ulice do zelenog polja

Osijek – Novi režim vožnje na linijama Gradskog prijevoza putnika zbog rekonstrukcije donjogradske dionice tramvajske pruge mnogim je Osječanima stvorio poteškoće.

Naime, GPP Osijek počeo je u ponedjeljak rekonstrukciju južnog i sjevernog kolosijeka od Trpimirove ulice do okretišta na Zelenom polju koja će trajati do 31. kolovoza, a do tada će umjesto tramvaja putnike prevoziti autobusi. Tramvaji voze samo od okretišta u Višnjevcu do središta grada pa su brojni putnici bili zbunjeni jer nisu znali da moraju presjesti u autobus ako žele nastaviti put do Zelenog polja. Za one koji se još ne snalaze i ne znaju gdje moraju izići iz tramvaja i presjesti u autobus Ivan Vladova, rukovoditelj GPP-ova Prometnog sektora, pojašnjava da tramvaj iz Retfale vozi do Trga Ante Starčevića gdje skreće na prugu kojom vozi kolodvorac Županijskom ulicom.

Tramvaj se zaustavlja ispred katedrale te nastavlja dalje prema Autobusnom i Željezničkom kolodovoru, a do Strossmyaerove ulice se vraća Radićevom i Kapucinskom ulicom. Autobusi koji prometuju umjesto tramvaja od Radićeve do Zelenog polja kupe putnike na tramvajskim postajama, a putnici u tramvajima iz smjera Višnjevca, ako ne žele gubiti vrijeme, izići kod katedrale te prošetati do raskrižja Radićeve s Kapucinskom odnosno Europskom avenijom gdje se na stanici mogu ukrcati u autobus prema Donjem gradu, Druga im je mogućnost da se nastave voziti tramvajem dionicom preko kolodovora i Radićeve do raskrižja s Kapucinskom ulicom. Autobusi, kažu u GPP-u, od Zelenog polja voze Gupčevom i Europskom avenijom, te skreću u Stepinčevu ulicu, na Gajev trg i u Radićevu ulicu otkuda se vraćaju u Europsku aveniju i natrag prema Zelenom polju. Podsjetimo, u rekonstrukciju GPP-ove pruge od Trpimirove ulice do Zeleno polja i natrag u dužini od približno pet i pol kimometara bit će utrošeno 29 milijuna kuna. Autor: D.PEJIĆ Izvor: Glas Slavonije www.glas-slavonije.hr

Montažne kuće – gradimo.hr

]]>