Poduzetnička obitelj Jergović uređuje hotel s četiri zvjezdice

ORAHOVICA – Promatran izvana, hotel “Ružica-grad” zbog svog još uvijek neušminkanog pročelja ne izgleda kao atraktivno zdanje.

No novi hotel u središtu Orahovice novo je poglavlje u razvoju turizma na orahovačkom, pa i širem području. Ne samo zato što je riječ o jednom od najvećih ulaganja u hrvatski turizam proteklih nekoliko godina – u obnovu devastiranog hotela dosad je uloženo 650.000 eura, a planira se još 800.000 eura – nego i zbog toga što se tom hotelskom ponudom u turističko poslovanje uvode posve novi standardi, a koji bi mogli biti prekretnica u cjelokupnoj turističkoj strategiji zapadne Slavonije. Za ovaj pothvat, vrijedan gotovo 1,5 milijuna eura, zaslužna je poduzetnička obitelj Jergović – otac Drago, sin Marko i kćerka Irena, koja se prije dvije godine upustila u zahtjevan i skup posao obnove zgrade sagrađene 1905. Nakon gotovo desetogodišnje agonije, nekadašnji je ponos orahovačkog turizma 2003. godine za 80.000 eura kupila tvrtka u vlasništvu Drage Jergovića. Vlasnik ga je namjeravao obnoviti u hotel s tri zvjezdice, ali je “u hodu” odlučeno da se “letvica podigne” na ambiciozne četiri zvjezdice. U hotelu je trenutačno otvoren restoran koji može primiti 160 ljudi, a 8 soba uskoro će biti u funkciji. Pet je soba dvokrevetnih, a tri su jednokrevetne. Jedna jednokrevetna soba specijalno je opremljena za hendikepirane osobe.

Sve su sobe klimatizirane, opremljene telefonima, satelitskom televizijom, priključcima na Internet i interaktivnim sustavom komunikacije (sustav tzv. inteligentnih soba). Hotel raspolaže i s dva luksuzno opremljena apartmana. – Do sada je u uređenje smještajnih kapaciteta i restorana uloženo oko 650.000 eura, uključujući i svotu koja je izdvojena za kupnju hotelske zgrade koja je bila poprilično devastirana. Osim našeg kapitala, investicija se realizira uz poduzetnički program “Poticaj za uspjeh” Ministarstva turizma, prometa i veza. Otac, sestra i ja nismo više mogli gledati zapuštenu zgradu i odlučili smo uzeti stvar u svoje ruke. Nije bilo lagano jer je obnova derutnih zgrada zahtjevniji posao nego da se grade iznovice. Drago mi je da smo uspjeli ostvariti očevu želju i spasiti hotel od propadanja. No posao još nismo dovršili. Prva faza je gotova i sada slijedi dogradnja novog objekta s novim sadržajima – rekao je 28-godišnji Marko Jergović. Prema riječima njegove sestre Irene Hornung, do kraja godine gostima će na raspolaganju biti biti još 10 soba, bazen, wellness i fitnes centar, koji se upravo grade iza hotela, gdje tutnje bageri i teški kamioni. Sada je zaposleno 16 radnika, a cijelo hotelsko zdanje u konačnici će upošljavati 25 osoba. Autor: S.FRIDL Izvor: Glas Slavonije www.glas-slavonije.hr

Zaštita od provale – gradimo.hr

]]>