Poduzetnička zona zapošljava 300 osoba

KUTJEVO – Iako ovogodišnji proračun Općine Kutjevo iznosi 5,300.000 kuna, on neće biti dovoljan za sve kapitalne projekte. Zato Kutjevčani očekuju veću potporu države, javnih poduzeća, ali i fondova Europske unije, od koje će, vjeruju, dobiti novac za uređenje poduzetničke zone.

Prema riječima načelnika općine Ante Pavkovića, prioritet će biti daljnje unapređenje infrastrukture, posebice u poduzetničkoj zoni, koju su počeli uređivati još prije tri godine. “U poduzetničku smo zonu lani uložili milijun 450 tisuća kuna, od čega je pola milijuna osiguralo Ministarstvo gospodarstva, dio općina te zainteresirani investitori i različita poduzeća. Cilj nam je da ove godine završimo cijelu infrastrukturu, od modernizacije ulica do kanalizacije i javne rasvjete, kako bi u konačnici sve parcele bile u funkciji, a time i primamljivije ulagačima – i domaćim i inozemnim. Već sada imamo tri nova ulagača. Uz poduzeće Agram, tu je i vinogradarstvo Krauthaker te Color emajl”, ističe načelnik Pavković, podsjećajući kako je projekt Poduzetničke zone težak oko 13 milijuna kuna. Kako je proteklih godina tu uloženo dva i pol milijuna kuna, Kutjevčani se nadaju da bi iz programa Cardsa mogli dobiti oko 6,5 milijuna kuna, čime bi u ovoj godini završili njezino uređenje u prvoj fazi. U konačnici u Poduzetničkoj zoni Kutjeva bilo bi otvoreno oko 250 do 300 radnih mjesta, čime bi čak za 60 posto bila smanjena nezaposlenost u ovome kraju, gdje posao čeka nešto više od 500 osoba. Projekt uređenja Industrijske zone težak je 13 i pol milijuna kuna.

Kutjevčani će ove godine obogatiti i svoju turističku ponudu te se pripremaju za gradnju bazena. Naime, ovo je mjesto bazene imalo još davne 1924. pa novi bazen planiraju sagraditi u sklopu svog sportsko-rekreacijskog centra, gdje se već nalaze igrališta za male i velike sportove. “Ne mislimo raditi veliki olimpijski, već manji bazen koji bi s vremenom natkrili, tako da bi on cijele godine mogao biti u funkciji. Za gradnju bazena već je osigurano zemljište i sva infrastruktura, a sada se prikupljaju ponude. Očekujemo da bi ta investicija mogla stajati do milijun i pol kuna”, kaže Pavković. Autor: V.REBRINA Izvor: Glas Slavonije www.glas-slavonije.hr

]]>