Poslovna će zona riješiti veliku nezaposlenost grada na Savi?

ŽUPANJA – Izlaz iz gospodarskog crnila u koji je županjski kraj zapao daju brojni predviđeni gospodarski projekti. Među značajnijim projektima, ističe gradonačelnik Županje Davor Miličević, je gradnja Poslovne zone, za koju zanimanje već pokazuju ovdašnji obrtnici, a gradnja Slobodne zone također je pred početkom realizacije.

Ona će biti smještena u neposrednoj blizine “Same Deutz Fahr”, koja je u svibnju postala vlasnikom županjskog ”Đure Đakovića”, te dijelom na tzv. šljunčari prema rijeci Savi. Gradski su oci prepoznali poslovnu priliku koju je nedavno ponudilo vodstvo te poznate talijanske korporacije, pozvavši sve zainteresirane građane na suradnju. Tom su prilikom na sastanku koji je održan sa županijskim i gradskim čelnicima izrazili želju da se pojedini dijelovi za kombajne, koji su se do sada izrađivali u drugim zemljama, izrađuju u Županji, gdje će i biti glavno sjedište proizvodnje kombajna korporacije “Same Deutz Fahr”. Novi vlasnici “Đure Đakovića” nude dugoročnu suradnju, a zauzvrat traže kvalitetu i poštovanje rokova isporuke, jer će u tom slučaju koristi od prodaje kombajna, koja je više nego zadovoljavajuća, imati i lokalna zajednica i njezini građani.

Kako bi Slobodna zona što prije zaživjela, već sljedeći tjedan, nakon sjednice Gradskog poglavarstva, krenut će se u osnivanje Trgovačkog društva koje će voditi Slobodnu zonu – kaže gradonačelnik Županje Davor Miličević, dodajući kako su već zanimanje pokazali domaći i strani investitori. Inače, za realizaciju Poslovne zone država je Gradu Županji dodijelila 500.000 kuna, što će znatno ubrzati početak rada svih onih poduzetnika koji su već Gradu poslali pismo namjere. Očekuju se i dodatna sredstva koja će biti usmjerena u gradnju infrastrukture u Poslovnoj zoni. Zaživljavanjem Poslovne i Slobodne zone grad Županja će, očekuje gradonačelnik Davor Miličević, uspjeti riješiti i nezaposlenost, koja je gorući problem grada na Savi. Autor: M. LEŠIĆ Izvor: Glas Slavonije www.glas-slavonije.hr

]]>