Poticanje poduzetništva – šansa razvoja Vukovara

VUKOVAR – Hrvatska banka za obnovu i razvitak i Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara predstavili su vukovarskim gospodarstvenicima i obrtnicima kreditne programe HBOR-a u cilju poticanja bržeg razvoja gospodarstva u Vukovaru.

Predsjednik HBOR-ove podružnice u Osijeku Hrvoje Galičić rekao je kako je jedan od strateških ciljeva ove banke regionalno usmjeravanje sredstava radi uravnoteženja svih područja Hrvatske te poticanje razvitka na područjima posebne državne skrbi. Na prostor Vukovarsko-srijemske županije HBOR je do sada plasirao 1,1 milijardu kuna kreditnih sredstava, financirajući razvoj malog i srednjeg poduzetništva, gospodarskih djelatnosti i infrastrukture. Prema riječima v.d. predsjednika Fonda za obnovu i razvoj Vukovara Ljiljane Blažević, ova institucija od 2002.godine sufinancira poduzetničke programe, ponajviše malih poduzeća i obrta, koji su nositelji života i rada u Vukovaru.

“Otkako postoji model sufinanciranja u Fondu investirali smo 9,2 milijuna kuna u 50-ak različitih programa i time direktno ili indirektno potaknuli zapošljavanje 381 osobe, a naša operativna iskustva želimo prenijeti na poduzetnike. Stoga smo inicirali ovu prezentaciju, smatrajući da poduzetnici i obrtnici nemaju pristup kvalitetnim informacijama”, rekla je Ljiljana Blažević, dodajući kako je HBOR idealan partner s najpovoljnijim uvjetima kreditiranja. Do ove godine u Vukovaru su registrirana 2 velika poduzeća, 15 srednjih, 44 mala te 132 poduzeća s manje od 10 zaposlenih, a istodobno je registrirano 920 obrta. Autor: D. KORPOŠ

]]>