POZIVNICA ZA DELEGACIJSKO PUTOVANJE U NJEMAČKU

POZIVNICA ZA DELEGACIJSKO PUTOVANJE U NJEMAČKU „KORIŠTENJE BIOMASE“

08.-11. veljace 2011.Poštovani,

proizvodnja energije iz biomase u usporedbi s drugim obnovljivim izvorima energije dugoročno će zauzeti najveći udio u energetskoj bilanci Republike Hrvatske. Velike šumske površine te u pojedinim regijama razvijena poljoprivreda i drvna industrija nude velike mogućnosti i potencijale za korištenje biomase. Uz potporu njemačkog Saveznog ministarstva za gospodarstvo i tehnologiju SR Njemačke Njemačkohrvatska industrijska i trgovinska komora organizira delegacijsko putovanje hrvatskih gospodarstvenika na temu KORIŠTENJE BIOMASE u Njemačku. Četverodnevno delegacijsko putovanje u München i okolicu održati će se od 08. do 11. veljače 2011. godine.Njemački organizacijski partneri su poduzeće EM&S GmbH te Germany Trade & Invest.

CILJ:

Kroz primjere iz prakse te obilaske projekata sudionici stječu uvid u nacine primjene pojedinih tehnologija u Njemačkoj i ideje za moguća rješenja problema kod vlastitih projekata. Direktni kontakt s njemačkim poduzećima izvrsna je prilika za razmjenu iskustava i sklapanje prvih kontakata kao temelj za buduću poslovnu suradnju.

CILJNA SKUPINA:

Program delegacijskog putovanja usmjeren je na predstavnike poduzeća, poljoprivrednih gospodarstava, lokalne samouprave, šumarskih društava, te predstavnike udruženja i institucija te projektante zainteresirane za primjenu novih tehnologija iz područja korištenja biomase.

PROGRAM:

Delegacijsko putovanje će se održati u razdoblju od 08. do 11. veljače 2011. godine. Program putovanja sastojati će se od stručnih predavanja, obilaska referentnih objekata i gradilišta te posjeta poduzećima. Okvirni nacrt programa nalazi se u prilogu.

TROŠKOVI:

Delegacijsko putovanje će se održati uz financijsku potporu Saveznog ministarstva gospodarstva i tehnologije SR Njemačke. Organizacijske troškove prema programu pokrivaju njemački partneri. Hrvatski sudionici snose troškove puta i smještaja

.PRIJEVOZ I HOTELSKI SMJEŠTAJ:

Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora nudi mogućnost rezervacije zrakoplovnog prijevoza na relaciji Zagreb – München – Zagreb i hotelskog smještaja po povoljnijim uvjetima. Na ime projekta rezerviran je kontingent soba od po povoljnijim cijenama koje se kreću izmedu 45 i 70 eura za N/D u 1/1 sobi. Rezervaciju noćenja preuzima organizator. Noćenja plaćaju gosti sami pri odlasku.

Troškovi povratne zrakoplovne karte prema tarifi od 12.12.2010. iznosi ca. 1.000,00 HRK. Organizator ne odgovara za promjene cijene letova.

POSTUPAK PRIJAVE:Molimo zainteresirane sudionike da ispunjeni prijavni obrazac vrate faxom na broj 01-6311630 ili e-mailom na adresu daniela.marina@ahk.hr.ROK ZA PRIJAVU: 15.01.2011.Nadamo se da ćete iskoristiti mogućnost za sudjelovanje na ovom zanimljivom delegacijskom putovanju i odazvati se našem pozivu.Za sva dodatna pitanja rado Vam stojimo na raspolaganju.Uz srdačan pozdrav,Davor Okičić Zamjenik direktoraDaniela Marina Voditelj projekta