Prekrasni puteljci na gornjem etažu

Kad su djeca u pitanju, stubište može vrlo brzo postati prava noćna mora jer će svaki korak odzvanjati cijelom kućom i remetiti mir.

Stabilnost i dobra i čvrsta ležišta u zidu su kod filigranskih stubišta i usađenih stepenica vrlo bitni. Drvo je još uvijek omiljeni materijal za izradu stubišta. U izradi ograda i rukohvata postoji bezbroj strukturalnih oblika i mogućnosti koji zadovoljavaju razne stilove. Osobito elegantna je kombinacija drveta i metala.

Ne treba zaboraviti: pored estetike, važna je i sigurnost. Jeftino i sigurno rješenje su ravne stepenice, iako one zauzimaju više mjesta i zahtijevaju dovoljno prostran hodnik ili stubište. Svako stubište može postati centar pažnje prostora u kojemu se nalazi; osobit dizajnerski naglasak ovog metalnog stubišta sa drvenim stepenicama više je orijentiranost na funkcionalnost nego domaću atmosferu.

Osobito prirodno i udobno izgledaju podestna stubišta. To je uspješna kombinacija ravnog stubišta i potrebe za malim prostorom koja je riješena podestom, pa se često koriste unutar objekta. Osim toga, lako ih je osvijetliti, a lončanice su dobro došle i naglašavaju ugođaj stanovanja.

]]>