Pristiglo 500 tisuća kuna za industrijsku zonu

ŽMINJ – Na preksinoćnjoj je sjednici poglavarstva donesena odluka o polaganju 500 tisuća kuna, dobivenih od Ministarstva gospodarstva za razvoj industrijske zone.

Tako sada Općina Žminj ima oko 1,5 milijuna kuna namjenski oročenih sredstava za gradnju vrtića i industrijske zone. Zbog toga je odlučeno da se počnu prikupljati ponude za izradu glavnog projekta mreže prometnica i infrastrukture zone. U prvoj fazi uređivat će se južni dio zone – ulice, energetika, javna rasvjeta i kanalizacija. Imenovano je i povjerenstvo za odabir najpovoljnijeg ponuđača projekta, kojem će na čelu biti Roberto Unukić, član poglavarstva zadužen za prostorno uređenje.

Na zamolbu mjesne Osnovne škole Vladimira Gortana donijeta je odluka o popravku školskog asfaltnog igrališta za male sportove. Za najpovoljnijeg ponuđača za sječu graje uz nerazvrstane prometnice natječajem je izabran pićanski obrt Benčić. Općina je zaprimila pet ponuda, od kojih je najpovoljnija bila njegova, sa 60 tisuća, dok je najskuplja dosegla 87 tisuća kuna. Poglavarstvo je dalo prethodnu suglasnost Komunalnom servisu da izmijeni cjenik usluga. A. P. Izvor: Glas Istre www.glasistre.hr