Profili od sintetičkih materijala za zimske vrtove

Budući da je plastika kao materijal cjenovno vrlo povoljna i vrlo jednostavna za održavanje zbog toga je svoju primjenu pronašla poglavito kod manjih ostakljenih objekata.

Veće razmake i visine jednostavno je premostiti korištenjem aluminijske krovne konstrukcije. Izrazita prednost profila proizvedenih od sintetičkog materijala je postojanost na vlagu i UV-zrake; bez ikakvog dodatnog troška ili obrade površina plastike uspješno odolijeva ovim problemima.

Daljnji tehnološki razvoj u nadolazećim godinama u proizvodnji profila od plastike zasigurno će sa sobom donijeti još nova poboljšanja.

Zahvaljujući specijalnim sustavima gradnje zimskih vrtova moguće je stvoriti različite veličine i oblike konstrukcija za zimske vrtove i na taj način zadovoljiti najskrivenije želje i zahtjeve individualnih korisnika.

Krovna konstrukcija sastoji se od:

Skeleta sastavljenog od stupova, roženica i nosača ekstrudiranih i termički obrađenih od aluminijskih profila, odnosno pocinčanih i lakiranih čeličnih cijevi i panelnih ispuna koje je moguće izraditi od prozorskih sustava.

Moguće je također ugraditi vrata na sklapanje i pomicanje u stranu ili vrata s mogućnošću pomicanja i nagibanja.

Kad je posrijedi vizualni način uređenja prostora i njegovo prilagođavanje postojećoj građevnoj strukturi onda nam na raspolaganju stoje fleksibilne roženice, i zidni i krovni elementi kao i različite krune na krovu.

]]>